Bartender i Trondheim: Skallet ned gjest som spyttet ut biter av tennene sine

Nyheter: Vitner forteller at gjesten spyttet ut biter av tennene sine etter skallen.

Straffesaken gikk i Sør-Trøndelag tingrett 31 mai. Bartenderen nektet straffskyld og hevdet det ikke medførte riktighet at han hadde skallet ned en mann i 20-årene på et utested i Trondheim.

Han hevdet imidlertid at den eneste fysiske kontakten han hadde med fornærmede var et klaps på skulderen. Dette for å påkalle mannens oppmerksomhet for å dirigere han bort fra baren, ifølge Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

– Bevist

Tingrettens flertall fant det imidlertid  bevist at bartenderen skallet mannen i 20-årene og traff med sin panne i nese/munnpartiet til fornærmede.

Dette førte til at mannen i 20-årene ble påført tannskader. Ved bevisvurderingen har rettens flertall lagt stor vekt på fornærmedes vitneforklaring og forklaringene fra hans samboer og ene venn. De sto tett ved fornærmede da hendelsen skjedde.

Dømt

Sør-Trøndelag tingrett dømte bartenderen til 60 dagers fengsel. Han må også betale ca. 4000 kroner i erstatning til fornærmede for hans utgifter til tannlege. Han dømmes samtidig til å betale 3000 kroner i sakskostnader.