YouTube-spøk ender med opptreden på Indonesisk riksdekkende TV

Nyheter: Sangen om den indonesiske matretten Nasi Padang fremføres på "Indonesia Now" neste søndag: - Min første sangfremføring noensinne, sier Audun Kvitland Røstad, som tok nødsang-timer hos Kirsti Huke rett før han gikk på scenen .

Eventyret startet den 4. oktober da Audun Kvitland Røstad la ut en musikkvideo på YouTube der han synger sin hyllest til den indonesiske matretten Nasi Padang. I skrivende stund er filmsnutten sett av over 1.6 millioner mennesker.

Musikkvideoen fikk bred omtale og ble vist i et av Indonesias største nyhetsshow.

Til daglig driver han lydstudioet Ambolt Audio i Trondheim og har mye erfaring med musikkvideoer, men han hadde aldri i sin villeste fantasi trodd at hans egen humoristiske hyllest skulle ta av sånn som den har gjort.

Nå er det klart at Audun skal fremføre sangen live på riksdekkende TV –   «Indonesia Now», Metro TV. Innslaget blir sendt neste søndag.

Audun har nettopp kommet hjem fra en ny reise til Indonesia og tidenes morsomste samling av opplevelser, som han uttrykker det på sin egen Facebookside. Den norske ambassaaden i Jakarta hadde nemlig invitert Audun over, som et direkte resultat av sangen.

– Jeg har fått testet komfortsoner jeg aldri trodde skulle bli testa. Og da jeg fremførte låta for første gang, gjorde jeg det like gjerne live på riksdekkende TV. Ikke bare var det min første fremføring av låta, men min første sang-fremføring noen sinne (med unntak av litt koring i Asiago og en fremføring av Blues Brothers’ Rawhide i min brors bryllup).

Sangen er hans hyllest til den gode maten han fikk da han var på sin lange feriereise i Indonesia. Nasi Padang er en kjent matrett i Sør-Øst Asia, men ikke mange før han har skrevet en egen sang om det.

Ordføreren i byen Padang, som er opphavet til retten, inviterte ham på middag. Da begynte ballen å rulle.

–Da jeg fikk vite om dette et par uker før hjemreise, ringte jeg Kirsti Huke som fikk sin første forespørsel om nødhjelp-sangtime..

I mellomtiden deler vi Auduns  andre fremføring, som var på talkshowet Kick Andy Show, foran ca 600 publikum.

Lagre