Det var mye å glede seg over etter en kveld i den eneste italienske bystaten som fortsatt ikke er innlemmet i Italia.

1. Markus Henriksen

Trønderen har fått kjeft, mye kjeft, faktisk så mye at han tok et oppgjør med journalister etter lav score på spillerbørsene. Henriksen innrømmet selv at han ikke har vært på nivået han selv forventer, og opplevde den utrolige førsteomgangen i landet med 33.000 innbyggere som en personlig revansj.

LES MER: Henriksen slo grusomt tilbake

Skader har hemmet Hull-spilleren, men når du er involvert i fire mål så viser Henriksen at han har kvaliteter som Lars Lagerbäck trenger. Det kan være dårlig nytt for kaptein Stefan Johansen, siden Sander Berge er den andre sentralt på midtbanen.

2. Mohamed Elyounoussi

Basel-proffen spiller ikke i Champions League uten grunn. Sarpingen er blitt et aktivum på venstrekanten. To lekre dødballmål gjør at Håvard Nordtveit ikke er selvskreven frisparkskytter. «Moi» kan bli en «garantist» når Norge trenger hjelp fra dødballer. Elyounoussi fremstår mer og mer som en spiller med X-faktor.

Image with visual paralax effect

Norge vant 0-8 og smadret San Marino. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

3. Joshua King

Han hinket riktignok ut med det som kan være en lei strekkskade, men Kings to mål løftet ham opp i tosifret antall landslagsmål. Selv mente Oslo-gutten at han burde hatt to mål til mot San Marino. Kings iskalde straffet vitnet om selvtillit til tross for en laber høst i Premier League. Mål to kom etter at King var våken foran keeper, en goalgetter verdig.

4. Tyskland-marerittet i søppelbøtta

Lars Lagerbäck mente 0-6-tapet var tre steg tilbake etter positive kamper mot Tsjekkia, Sverige og Aserbajdsjan. Aldri har Lagerbäck tapt større eller følt en mer såret stolthet. Svensken stengte treninger og terpet dødballer før møtet med nummer 204 i verden. Det ble Lagerbäck delvis latterliggjort for. Svensken lo sist på vei til charterflyet som tok Norge hjem etter målfesten.

5. Borteseier

Lite kurerer landslagets reisesyke mer enn en fullstendig overlegen 8-0-sier. La gå at det var mot nummer 204 på FIFA-rankingen. Norge hadde ikke vunnet på bortebane på to år (Bulgaria). Lagerbäck har hatt to vonde opplevelser på tur med det som trolig er 69-åringens siste landslag. Lite stemte mot Nord-Irland, mens 0-6 på Tyskland bare gjorde vondt.

6. Rekord

Rekorder smaker alltid godt. 8-0 er tidenes beste norske A-landslagsprestasjon på fremmed grunn på herresiden. At seieren også var den største på 25 år og kommer i en periode der bortimot alt har gått stang ut i forbundslokalene på Ullevaal, gir en følelse at man faktisk evner mer enn kritikerne vil ha det til.

7. Ødegaard-fri

Folkekravet, som Lagerbäck hevder er medieskapt, for å få Martin Ødegaard (18) tilbake i landslagsvarmen vil avta. Det er vanskelig å se hvordan stortalentet skal få plass i dette laget – på kort sikt. Lagerbäck lar seg ikke styre av massene. Der er det aldri noen jakt etter å score popularitetspoeng. Ødegaard får sin sjanse når Lagerbäck mener tiden er inne – og ikke minst riktig. Og i Mohamed Elyounoussi har svensken – og Norge – fått en spiller som begeistrer. I helgen vil alle være «Moi» på løkka. Neste PK med Lagerbäck bør bli uten Ødegaard-spørsmål.

8. Humør

Lars Lagerbäck ankom San Marino i dårlig humør. Han surnet da spørsmålene om Martin Ødegaard og stengte treninger var pressens fokus. Og da det ble språkforviklinger rundt ordet «semester», tiltet landslagssjefen helt. Nå ble den misforståelsen raskt ryddet unna, men sluttspillgarantisten smilte lurt etter at det i stedet var San Marino-forsvaret som så ut til å være på høstferie.

EN HELAFTEN MED UNGE, NORSKE OPERASTJERNER. KJØP BILLETT HER (ANNONSE FOR TRONDHEIM SYMFONIORKESTER)

Start med lyd