Astrid S til UKA i oktober

Nyheter: Rennebu-jenta Astrid S blir å finne på programmet til Norges største kulturfestival, melder UKA i en pressemelding i ettermiddag.

–Til tross for sin unge alder, har popkometen Astrid S allerede rukket å hevde seg musikalsk både her til lands og internasjonalt. Med superhiter som «Paper thin», «Running out» og «Hurts so Good» har hun opparbeidet seg en stadig voksende fanskare, heter det i pressemeldingen.

20-årige Astrid Smeplass fra Berkåk i Sør-Trøndelag har i løpet av kort tid blitt et av Norges mest kjente navn.

Hun begynte med musikk allerede i svært ung alder, og har siden vist seg som en stødig musiker og låtskriver.

Åtte millioner på Spotify

I dag har hun over 8 millioner månedlige lyttere på Spotify, og er markert som en Spotify Spotlight Artist – en artist som Spotify mener kommer til å få sitt store gjennombrudd i nær framtid.

Astrid S spiller i Storsalen 25.oktober, og billettene legges ut på fredag kl 10.00. Mer informasjon finner du på Samfundet sine nettsider.

Gjennom en miks av kjølig, elektronisk pop og R&B, balanserer Astrid S et mørkere og mer urbant uttrykk
med sin såre og nære stemme.

Allerede har hun sluppet singlene «Breathe» og«Bloodstream» fra sin kommende EP. På sine egne nettsider beskriver hun dette som de første smakebitene på et nytt kapittel i sin musikalske karriere.

Astrid S markerte seg for første gang på den nasjonale scenen gjennom Idol i 2013.

I 2014 kom hennes første singel «2AM», og publikum lot seg imponere av hennes karakteristiske stemme og sterke fremtoning.

Kritikerne mente dette markerte starten på en lysende musikkarriere som bare så vidt har begynt. Siden den gang har hun for alvor markert seg som en av Norges største artister.

I 2015 ble hun kåret til «Best Norwegian Act» av MTV European Music Award. Samme år gjorde
stakk hun av med seier i kategoriene «Årets nykommer» og
«Årets sang» for singelen «2AM» under P3 Gull.

I 2016 vant hun Spellemann som «Årets nykommer og Gramostipend», i tillegg til å bli nominert i den høyt ansette kategorien «Årets låt» for singelen «Hurts so good» som herjet topplistene i 21 forskjellige land.

På listen over samarbeidspartnere finner man store navns som Avicii, Matoma og Troye Sivan.

–2017 ser ut til å bli et nytt suksessår for Astrid S, og til høsten legger hun ut på både verdensturné og Norgesturné. Allerede har hun sluppet singlene «Breathe» og«Bloodstream» fra sin kommende EP. På sine egne nettsider beskriver hun dette som de første smakebitene på et nytt kapittel i sin musikalske karriere. Vi ser virkelig frem til å høre henne under UKA, som blir hennes første stopp på den kommende Norgesturneen, skriver UKA-arrangørene i pressemeldingen.