Arve Tellefsen sov da han fikk hedersprisen

Nyheter: Da årets hederspris under Spellemannprisen skulle deles ut hadde Arve Tellefsen hadde allerede gått hjem.

Til Kulturnytt på NRK P2 forteller han at han syntes det var smigrende og hyggelig få prisen, og at det ikke var noen form for protest fra hans side.

– Jeg følte ikke at jeg hadde noe særlig der å gjøre. Jeg var ikke klar over at jeg fikk noen pris. Jeg skulle ha en konsert på Holocaustsenteret søndag formiddag, og følte at jeg heller burde dra hjem og forberede meg til den konserten, sa han under programmet.

Men litt utpå natta forstod han at noe var «gæli»:

– Etter jeg hadde lagt meg så begynte telefonen å ringe. Så jeg sjekket telefonen midt på natta og da skjønte jeg at jeg hadde fått en pris, forteller han til NRK. 

Det hele ble en underlig seanse og et etterhvert valgte NRK å vise en kavalkade fra Tellefsens karriere.

– Etter en lang dag med prøver og opptak valgte Arve å dra hjem før sendingen var over, sier Helge Westbye i plateselskapet Grappa i en pressemelding.

Styreleder i Spellemann, Larry Bringsjord beklaget til Arve Tellefsen da de møttes hos Kulturnytt i NRK på mandag.

– Jeg vil på beklage på vegne av Spellemann at du ikke fikk beskjed. Det skulle være hemmelig og en overraskelse, men det ble kanskje litt for hemmelig, sier Bringsjord til prisvinneren.

Tar selvkritikk

Produsenten Rubicon tar selvkritikk på at de ikke håndterte episoden godt nok:

– Vi planlegger og tar forhåndsregler i forbindelse med utdelingen av en slik pris. Det er ytterst få som vet hvem som vinner den på forhånd. Det skaper spenning og usikkerhetsmomenter helt frem til prisen deles ut. I dette tilfellet klarte ikke vi å håndtere vinneren på en riktig måte slik at han kunne motta prisen slik vi så for oss. Vi er uansett stolte og glade for å kunne bidra til at en ekte spellemann og hedersmann vant denne prisen, sa Gard Mortensen i Rubicon TV, lørdag ifølge Dagbladet.