Jorbærpikene kåret til beste handelsbedrift

Nyheter: Har vært et sukkersøtt, økonomisk eventyr for eierne, som forventer å omsette for over 300 millioner i 2015.

Årets Handelsbedrift ble kåret i dag under et frokostmøte i regi av Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Danske Bank og Midtbyen Management AS.

Følg Næringslivsavisa på Facebook

Guri Auran i Jordbærpikene vil var til stede for å motta prisen.

(Eierne Lars Lian og Roger Torgersen kunne ikke møte. De var i Falun i forbindelse med at de sponser noen av skijentene på Landslaget.

Prisen ble delt ut av Terje Strickert Samdal i Danske Bank og Berit Rian i Næringsforeningen, samt Rigmor Bråthen i Midtbyen Management.

Prisen er et kunstverk og en sjekk på 25.000 kroner, som skal gis videre til et godt formål.

Jordbærpikene valgte å gi prisen videre til «Fire – Foreningen ett steg videre».

Startet på Byhaven 

Jordbærpikene-kjeden har siden oppstarten vært et sødmefylt, økonomisk eventyr for eierne. 1 2014 landet omsetningen på kr 284 mill. «Pikene» forventer en brutto omsetning på ca. 320 millioner kroner i 2015.

Samlet for alle konseptene forventes en brutto omsetning på nærmere 430 millioner kroner i 2015 for Choco AS.

– Juryen mener at Jordbærpikene er en meget verdig vinner av prisen Årets Handelsbedrift 2014 pga. solid vekst i omsetning, resultat og antall ansatte siden oppstarten. De har bygd opp en betydelig virksomhet med utgangspunkt fra Trondheim. De har vist evne til innovasjon gjennom løpende markedstilpasning og utvikling av et solid konsept, som både er kjent og etterspurt i Trondheim og andre steder i landet, heter det i begrunnelsen.

Jordbærpikene åpnet sin første kafe på Byhaven i desember i 2003. De siste årene har kjeden åpnet tre til fem nye kafeer per år. I dag finnes Jordbærpikene på 31 kjøpesentre rundt omkring i Norge.

Merkevaren Jordbærpikene driftes av selskapet Choco AS, som i tillegg har serveringsstedene Tulla Fischer , Sot Bar og Burger , Cafe Løkka , Nyfiken AS og Bror..

Kafeene i Jordbærpikene er selskaper som eies og drives av enkeltpersoner.

Per desember 2014 jobbet det tilsammen 550 medarbeidere i Jordbærpikenes kafeer. Med Choco s øvrige konsepter er det totalt 680 medarbeidere.

Følg Næringslivsavisa på Facebook

Hva er Årets Handelsbedrift?

Prisen «Årets Handelsbedrift» er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank, og den deles ut for niende gang i år. Prisen består av en sjekk på 25.000 kroner (som gis videre til en selvvalgt veldedig/humanitær organisasjon) og et kunstverk.

Kriterier for prisen

Prisen deles ut til en handelsbedrift som har hatt en god økonomisk utvikling de senere år, og som i tillegg har vist evne til innovasjon og markedstilpasning. Begrensingen er at bedriften skal være innen detaljhandelsområdet (dvs. at grossistene ikke er med). Bedriften skal ha sitt hovedkontor i Trondheim og ekspandere ut derfra.

Jury

Juryen har bestått av leder for Næringsforeningens Fagråd Handel Jørgen Sagmo, daglig leder i Midtbyen Management AS Rigmor Bråthen, direktør Business Banking/Finanssenter Trondheim i Danske Bank Terje Strickert Samdal og adm. direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen Berit Rian.

Tidligere vinnere av prisen

2006: Big Bite

2007: Norrein

2008: Falkanger

2009: Retro

2010: Eplehuset

2011: Kremmerhuset

2012: Reitangruppen

2013: Prøven Bil

2014: Jordbærpikene (= årets vinner)