– Varslene er sterke saker

Nyheter: Ap-sentralstyremedlem Terje Lien Aasland betegner den nye innsikten i varslene mot Trond Giske som sterk kost, skriver Dagsavisen.

På tirsdagens sentralstyremøte leste Ap-nestleder Hadja Tajik høyt fra varslene. Ifølge VG hadde to av varslerne bedt henne lese dem opp for å få sentralstyret til å ta stilling til Giskes framtid som nestleder.

Blant dem som deltok på møtet var stortingsrepresentant Terje Lien Aasland. På spørsmål fra Dagsavisen om hvordan han reagerte på den innsikten møtedeltakerne fikk om varslene som ble lest opp, svarer han slik:

– Dette var kun den ene partens versjon, men det er klart at dette er sterke saker.

Fornøyd med møtet

Han mener det er viktig at Arbeiderpartiet nå stadfester at varsling til partiet er trygt og at de som varsler får den støtten de trenger.

Aasland sier han er fornøyd med dagens fire timer lange møte, og utfallet av det.

– Det var et godt sentralstyremøte hvor vi fikk gått gjennom situasjonen og den prosessen som nå pågår, sier han og legger til at et samlet sentralstyre stiller seg bak partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng.

Aasland understreker samtidig at prosessen ikke bør ta for lang tid og at partiet trenger en rask og profesjonell avklaring i god tid før landsstyremøtet i slutten av januar.

(©NTB)