– Ambisjonen er å gjøre dette til en stor folkefest

Nyheter: Arrangørene bak Starmus vil ha ny folkefest på Torvet når verdens største vitenskapsfestival arrangeres i Trondheim i juni.

Nobelprisvinnere, forskere og musikere i verdensklasse er sammen med verdensrommets pionerer ventet til Trondheim i juni i forbindelse med at Starmus festivalen arrangeres, og hvor den akademiske superstjernen og musikkelskeren Stephen Hawking er en av foredragsholderne.

–NTNU som vertskapsuniversitet og eier av festivalen lokalt, ser på dette som en glimrende mulighet til å markedsføre seg internasjonalt, forteller Trond Singsaas ved NTNU, prosjektleder for Starmus Trondheim.

–Men vi trenger støtte fra bysamfunnet, og har en ambisjon om å gjøre dette til en ny, stor folkefest i byen, sier Singsaas.

I tillegg til en historisk samling av nobelprisvinnere, astronauter og stjerner fra vitenskapens verden, planlegges det også et stort program som vil være åpent for hele byens og regionens befolkning – uten at du trenger festivalpass.

Trond Singsaas leder Starmus festivalen på vegne av NTNU.

Barne-og famlieprogram

Ambisjonen er å trekke flere tusen barn, unge og familier hver dag til sentrum av festivalbyen – og skape folkefest på Torvet og andre nærliggende steder i nærheten.

Konseptet er enkelt: Å få flest mulig til byen i de dagene festivalen foregår.

–Programmet til det store folkeprogrammet er fortsatt ikke helt klart ennå, men vi oppfordrer små og store aktører som vil bidra med innhold om å melde seg, forteller sideprogram-koordinator for Starmus, Thomas Ryjord.

Påmeldingsfristen er 21.april.

–Vi håper at så mange som mulig bidrar til å sette sitt preg på byen i disse dagene, sier Ryjord.

Folkeprogrammet vil bli delt inn i tre hovedeler og er i all hovedsak rettet mot barn og unge og deres familier.

Thomas Ryjord er koordinator for sideprogrammet i byen under Starmus i juni.

Sommerskole for teknologinteresserte

Starmus Science Camp er et tilbud til 5.trinn og oppover med plass til rundt 1200 elever i grunnskolen. For videregående skole er det 300 plasser som er ledige på det som vil bli en sommerskole med fokus på teknologi, vitenskap, realfag og musikk.

I dagene 20.- 22. juni er det Starmus Open Space som skal skape festivalstemning på Torget. Her er det barnehager, SFO og familier som er målgruppen.

Aktivitetene her vil foregå både på Torvscenen og i det planlagte teltområde på Torvet.

I tillegg vil de ta i bruk andre nærliggende steder rundt omkring i byen, der det er naturlig.

– Ikke alle type arrangementer egner seg inne i et provisorisk telt, for eksempel vil vi samarbeide med Trondheim Folkebibliotek om høytlesninger for barn, sier koordinator Ryjord.

Den tredje delen er det de har kalt Independent program, et uavhengig program med alt fra samtaler, foredrag, utstillinger, konserter, filmvisninger og andre aktiviteter som kobler det kunstneriske uttrykket med temaet vitenskap og teknologi.

Også her etterlyser Ryjord aktører som kan bidra, både med mindre gratisarrangementer og arrangementer med egen billett.

Vise fram mangfoldet i byen

Ryjord forteller også at de samarbeider med Midtbyen Management og Festival – og arrangementskontoret (FARK) om aktiviteter på Torvet.

Blant annet vil det bli en samkjøring mellom Martnan og Starmus. Hver ettermiddag mellom 11-19 vil det bli ulike konserter og andre kulturelle innslag. Vitenshow, verksteder, foredrag, makerspace og små og store opplevelser er noe av det publikum kan delta gratis på.

– Vi ønsker i det hele tatt å benytte anledningen til å vise fram det lokale mangfoldet i Starmus – sammenheng –  og vise fram for alle hva byen er god for!

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre