Allsidig kulturhelg tettpakket med opplevelser

Nyheter: Ta på deg finstasen og få med deg en av de mange konsertene, foredragene og teaterstykkene - eller hiv deg med på padlekurs! Byen er full av opplevelser for deg som er nysgjerrig på å prøve noe nytt.

Vi har valgt ut noen av høydepunktene på kulturfronten, i samarbeid med Midtbyen Management.

Bjarte Hjelmeland – I lånte fjær
Olavshallen, fredag kl 19.00
I humorshowet ”I lånte fjær” byr Bjarte Hjelmeland på karakterer og personlige historier som gjerne er pakket inn i en musikalsk ramme. Forestillingen er sett av 30 000 siden premieren og har høstet svært gode kritikker. Bjarte vant Komiprisen 2016 for forestillingen, som er regissert av Hege Schøyen, med tekster av Pernille Sørensen og Ingrid Bjørnov.

«60 damer du skulle ha møtt» og tegneseriekurs
PopUp Feministhus i Olavshallen, fredag 16.00 – 20.00
16.00-18.00: Tegneseriekurs med Trond Rømo. Bor det en tegneserieskaper i deg? Bli med på en inspiererende tegneøkt med illustratør og billedkunstner Trond Rømo. Åpent for alle. Kursavgift: kr 300,- Påmelding: [email protected]
18.00-20.00: Prosalong: Marta Breen forteller om boka «60 damer du skulle ha møtt»
Gratis inngang.

POPUP Feministhus er et initiativ fra ulike aktører i Trondheim som ønsker et permanent Feministhus i byen. De har arrangementer i leide lokaler i Olavshallen i hele mars.

«Grease» med Teaterlaget BUL, Ungdomsgruppe 1
Gildevangen hotell, fredag 18.30 og lørdag 14.00 og 18.00
Ungdomsgruppe 1 i teatergruppa BUL spiller sin versjon av Grease i BUL-salen. Danny Zuko og Sandy Olsson forelsker seg en sommer i Trondheim. Etter sommarferien skal Sandy reise tilbake til hjemlandet Australia, men ved skolestart viser det seg at Sandy ikke har reist tilbake likevel. Når de to møtes igjen oppfører Danny seg annerledes enn hva han gjorde i sommerferien, han har en status han må opprettholde overfor kompisene sine.

Lyd-Rom-Bevegelse
Dokkhuset, lørdag kl 14.00
Hvordan kan musikkteknologi forbinde danserens bevegelser til opplevelsen av lyd og rom? Hva kom først, musikken eller dansen? Gjennom ny teknologi utforsker vi forholdet mellom musikken, dansen og rommet i lekent samspill.

Arrangør: NTNU, Institutt for musikk.

Gratis inngang.

Sigurd Saue, Andreas Bergsland, Tone Pernille Østern og Elen Øyen er medvirkende når NTNU, Institutt for musikk inviterer til sin tredje forskningskonsert på Dokkhuset der musikk og bevegelse står i fokus.

«Gullfrosken» – Fabularium Produksjoner
Teaterhuset Avant Garden, lørdag 12.00, søndag 14.00
En interaktiv og «fabelfaktisk» teaterkonsert for barn i alderen 5–10 år.

Se egen forhåndsomtale av «Gullfrosken» i dagens nettutgave av Trondheim24.no

Wingsuits
Support: Hoggormsafari
Fru Lundgreen lørdag 25.mars kl 20.00
Wingsuits er endelig tilbake på scenen i Trondheim og med seg har de bergensbandet Hoggormsafari. Wingsuits er et indiepoprock-ish-band fra Trondheim. Lekne gitarriff inspirert av indiepionerer som Two Door Cinema Club og Wombats blandet med en deilig vokal som gir deg assosiasjoner til Coldplay og The Killers. Til tross for at bandet bare har eksistert i ett år har de spilt flere stappfulle konserter i Trondheim og Bergen, deriblant Hulen og Studentersamfundet. Deres første singel, “Suit Me”, er streamet over 200 000 ganger på Spotify og lå flere uker på lista “Viral Norway top 50”.

Erlend Ropstad Unplugged
Astrum Grill & Raw Bar 21.00
Erlend Ropstad er først ut i Astrums nye unplugged-konsept hvor musikken og artisten står i fokus.
Han avsluttet 2016, sitt beste konsert-år til nå, med å spille for 5000 personer på Øya. I 2017 er det blanke ark, mange nye låter, soloturné fra Longyearbyen til Sørlandet og ny plate mot slutten av året som gjelder.
Erlend Ropstad gir menn med langt hår, skjegg og formidlingsangst et nødvendig ansikt i følge VG.
Nyt magisk utsikt over Trondheimsfjorden mens du lytter til vakre toner.

Familiesøndag med buttonsverksted
Trondheim Kunstmuseum Gråmølna, søndag kl. 12:00-15:00
Omvisning i utstillingen «Deltakelse». Hvordan er det å være en skulptur? Hvordan er det å få bidra på et kunstverk av Yoko Ono? Bli med å gå tur i utstillingen. Og etterpå kan du være med å lage buttons i verkstedet.
Familiesøndag koster kr. 250 for familie, kr. 50 for barn og kr. 100 for voksne.

Trondheim Kunstmuseum, Gråmølna, inviterer til Familiesøndag med omvisning i utstillingen «Deltakelse» – deretter kan du være med å lage dine egne buttons.

Lær SUP med Trondheim kajakk
Skansen, søndag kl 14.00
På dette 1,5-timers introduksjonskurset lærer du grunnleggende teknikker og sikkerhet for Stand Up-padling. I tillegg får du nyttig informasjon om ulike typer brett og utstyr som er tilgjengelig på markedet og deres bruksområder.

Russisk vårkonsert med Sør-Trøndelag Orkesterforening
Frimurerlogen, søndag kl 19.00
Sør-Trøndelag Orkesterforening inviterer til vårkonsert med en russisk rød tråd.
Under ledelse av dirigent Tormod Knapp og med fiolinsolist Seiki Ueno, varter de opp med «Aljonushka – russisk suite» av Henning Sommerro, «Russian Funeral» av Benjamin Britten og Dmitrij Sjostakovitsj Symfoni nr. 5.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre