Alle evakuerte etter jordras i Malvik får flytte hjem

Nyheter: Alle beboerne i de nær 100 husstandene som ble evakuert etter at det gikk et jord- og steinras over E6 i Malvik onsdag, får flytte hjem igjen.

Geologer har friskmeldt rasområdet, opplyste politiet i Trøndelag like etter klokken 16, vel tre timer etter at det gikk et ras som stengte E6.

En bil ble tatt av raset, og sjåføren, som var alene i bilen, er sendt til sykehus. Nødetatene fikk melding om raset klokken 13.06, og sjåføren ble først gravd ut etter nesten halvannen time under rasmassene.

God form

Kommunikasjonsrådgiver Sondre Lyngholm i Acciona bekrefter overfor Adresseavisen at mannen som havnet i skredet, er ansatt i hos en underentreprenør som arbeidet på stedet.

– Formen til mannen ser ut til å være god, ut ifra det han har vært utsatt for, sier Lyngholm, som forteller at mannen var bevisst og gikk på egne bein etter at han ble hentet ut av skredet.

Politiet opplyser at de ikke har grunn til å tro at flere ble tatt av skredet.

E6 stengt

Stavsjøtunnelen, der raset gikk, ligger midt mellom Trondheim og Stjørdal. E6 blir stengt en god stund fremover, og det er omkjøring via fylkesvei 950.

– Det er en god del masser som har rast ut. Det er stein, grus, gjørme og noen trestokker. Det vil ta dager å få åpnet igjen. Autovern og andre installasjoner er knust, sier trafikkoperatør Frank Nilsen i Vegtrafikksentralen til VG.

Vegtrafikksentralen opplyser onsdag kveld til NTB at veien helt sikkert ikke blir åpnet onsdag.