Alfred Johansson klar som ny Rosenborg-trener

Nyheter: Alfred Johansson (33) er ansatt som hovedtrener i Rosenborg. Svensken hentes fra FC København.

33-åringen har skrevet under på en treårskontrakt med trønderne og ble presentert på en pressekonferanse på Lerkendal torsdag kveld.

– Det er deilig å endelig være her, sier Johansson.

Johansson forteller videre at jobben nå starter med å finne trenerassistenter. Styreleder Cecilie Gotaas Johnsen sier at det er et samlet styre som står bak trenervalget.

Johansson har hatt ansvaret for G19-laget til FCK siden september 2022. Han ble over tid koblet til RBK før ansettelsen var i boks.

– Det har vært en lang prosess sammen med styret og den sportslige ledelsen. Vi har snakket om hvor klubben kommer fra og hvor den vil. Vi ble enige om at jeg og klubben var en god match, sier svensken.

– Tross at jeg er ganske ung husker jeg at jeg så Rosenborg da jeg var liten. Jeg vet at det er en stor klubb, fortsetter han.

ANNONSE

– Et veldig spennende prosjekt

Johansson er ikke bekymret for at er ung og aldri har trent et seniorlag før.

– Alle skal få lov til å ha sine meninger om ting, men jeg er fokusert på at vi har hatt en veldig god prosess. Jeg er veldig glad for å være her og det vil bli et veldig spennende prosjekt. Jeg kommer fra et miljø der det er store ambisjoner, og mange dyktige trenere har tatt samme vei som meg, sier Johansson.

Kjetil Rekdal ledet i fjor trønderklubben til bronse i Eliteserien, men greide ikke å bygge videre på det i 2023. Allerede i juni fikk han sparken etter flere svake resultater.

ANNONSE

Niendeplass

Siden har Svein Maalen trent laget. Han ble valgt som en intern løsning ut sesongen, og ifølge Adresseavisen skal 45-åringen ha vært blant de heteste kandidatene helt til det siste i trenerjakten.

Samme avis hadde tidligere torsdag bilder av Johansson på plass på Lerkendal.

Rosenborg endte på en skuffende 9.-plass i årets serie. Klubben har ikke vunnet en tittel siden dobbelttriumfen i 2018.

– Det som er viktig å ha med seg når man snakker om Rosenborg er at historien er der. Vi vet hvor mange pokaler som er vunnet og vet hvor den kommer fra. Det er ingen tvil om at de hører til i toppen, sier Johansson.

(©NTB)