Aha fremfører sitt legendariske debutalbum i Trondheim spektrum

Nyheter: Fredag 7. februar 2020 kan du oppleve a-ha fremføre sitt legendariske debutalbum i sin helhet.

Andre del av verdensturneen, som markerer 35 årsjubileet for tidenes største norske popsuksess, går i salg i løpet av mars/april og Trondheim er første stopp.

Sammen er Hunting High og Low’s ti sanger mer enn et debutalbum. «Take On Me», «Train Of Thought», «Hunting High And Low», «The Blue Sky», «Living A Boy’s Adventure Tale», «The Sun Always Shines on TV», «And You Tell Me», «Love Is Reason «,»I Dream Myself Alive, «og» Here I Stand And Face The Rain» er ti sanger som fanget hjertene til fans over hele verden, heter det I en pressemelding.

– Vi spilte hele Hunting High and Low-albumet en gang før, og det var en flott opplevelse,» sier Pål, og ser tilbake på konsertene i 2010 og reflekterer over hvordan han, Magne og Morten føler det nå:

– Det er ikke en sang på det albumet som vi ikke ser frem til å spille live. Vi hadde gjort ganske mange versjoner av sangene før vi spilte inn selve albumet, og de inneholder alle godbiter og kule ideer som vil være fint å innlemme i det nye showet, sier de i presseskrivet.

Definerende øyeblikk

– Å spille inn Hunting High and Low var et så definerende øyeblikk og en spennende tid i vår karriere og felles samarbeid,» understreker Magne. «Så å gjenoppdage dette verket nå – mer enn 30 år senere – føles som inspirasjon i stedet for forpliktelse. Jeg trenger bare å børste litt støv av de gamle synthene.

– Et sett som inneholder dette utvalget av låter i samme rekkefølge som på albumet, vil skape en helt annen type konsert enn alt vi har gjort før,» legger Pål til, og sier at a-ha også setter pris på at turneen kan «trekke sinn og stemning tilbake til da Hunting High and Low ble laget, som for oss var en tid da vi bodde i samme lille leilighet i London og jobbet med sangene 24/7. Da albumet endelig ble sluppet, hadde det vært en lang og utfordrende tur, og vi la alle våre ambisjoner inn i platen som om det ville være vår eneste sjanse.

Ny konsertaktør i Trondheim

– Jubelen stod i taket når vi fikk bekreftet at a-ha starter del to på sin verdensturne i Trondheim! At det ble Norges største og mest suksessrike band gjennom tidene som blir vår første konsertlansering i Trondheims nye innendørs storstue, Trondheim Spektrum, føles helt riktig» sier Bård Flikke og Kristian Digre i Livesentralen.

– I tillegg er det eneste konserten a-ha gjør i Norge på turneen», sier de to entusiastisk.

Livesentralen er en ny og lokal konsertarrangør Livesentralen startet av Liveco og TRD Live som består av lokale erfarne konsertarrangører som til sammen har bidratt med over 1,1 million solgte konsertbilletter i Trondheim siden år 2000.

– Vi ser fram til å arrangere konserter i Trondheim Spektrum i årene som kommer. En helårsarena blir en flott tilvekst til de mange flotte arenaene Trondheim har fått de siste årene. Vi skal lage mange flotte konsertopplevelser for det trønderske konsertpublikummet i en fantastisk innendørsarena i årene som kommer. Vi har et erfarent team med oss, og kan ikke vente med å komme i gang» sier Bård Flikke og Kristian Digre.

PS. Forhåndssalg til konserten starter lørdag 9. mars kl. 12.00. Det ordinære billettsalget starter mandag 11. mars kl. 09.00