Voldsvideo-advokaten: – Morsomt for klienten at saken henlegges

Nyheter: - Morsomt for klienten at saken mot han henlegges, skriver advokat Farhad Shariati og får sterk kritikk på sin egen Facebook-profil.

Shariati representerte 18-åringen som filmet den mye omtalte voldsepisoden på Charlottenlund Ungdomsskole, der en 18 år gammel elev slo en medelev til blods i en garderobe i skoletida 14. april i fjor.

Videoen, som viser at flere elever er til stede uten å gripe inn, spredte seg lynraskt på sosiale medier.

Nå er saken henlagt fordi politiet ikke fant bevis på at 18-åringen hadde spredd videoen på nett.

Tirsdag formiddag skrev advokat Farhad Shariati på sin egen Facebook-side at han syntes det var «morsomt for klienten at saken mot han henlegges».

Med lenke til Adressa.no sin omtale av den omstridte saken, har advokatens språkbruk fått flere negative reaksjoner.

– Hva er det som er så morsomt med denne henleggelsen, Farhad Shariati?

–Det er morsomt i den forstand at min klient er glad for at forelegget på 12.000 kroner er trukket tilbake, og at saken mot ham nå er henlagt, sier han.

Shariati understreker til Trondheim24.no at han ikke har uttalt seg om selve voldsepisoden på Charlottenlund ungdomsskole, men at han er glad for at politiet har tatt hans begjæring til følge om å henlegge saken.

– Filming av slåsskamp er ikke belagt med straff i norsk rett. Spredning er derimot straffbart, svarer Shariati på en av kommentarene som påpeker: «Ser ikke helt hvor moroa kommer inn i denne situasjonen…»

Shariati understreker i flere svar på sitt eget innlegg at henleggelsen i saken gjelder et forelegg for en handling som loven ikke belegger med straff, og at den ansvarlige for selve voldsepisoden allerede har fått sin straff.

–Min klient har ikke spredt videoene og jeg forholder meg til fakta i saken. Han er snill som et lam og har lyst til å bli politi, og har også gitt uttrykk for at henleggelsen har reddet livet hans. Det synes jeg er ålreit og morsomt for han, men dette har ingenting med verken overgriperne eller selve voldsepisoden å gjøre, sier advokat Shariati.

Shariati har i ettertid redigert innlegget sitt på Facebook.