Han blir ny sjefredaktør i Adresseavisen

Nyheter: Redaktørjakten i Adresseavisen er over. Den nye sjefredaktøren er en trønder som vender hjem fra Bergen.

[corner-ad id=1]I en pressemelding torsdag ettermiddag opplyser Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media og styreleder i Adresseavisen, at Tor Olav Mørseth (34) blir ny sjefredaktør i Adresseavisen.

34-åringen blir dermed Adresseavisens yngste sjefredaktør i moderne tid.

– Jeg gleder meg stort til å flytte hjem og ta fatt på oppgaven med å lede landets eldste mediehus inn i fremtiden. Adresseavisens redaksjon har over tid vist at den kan levere godt innhold, og jeg er stolt over å få muligheten til å bygge videre på det, sier Mørseth i pressemeldingen.

I pressemeldingen gir han uttrykk for at mediebransjen er midt oppe i endringer som skjer i høyt tempo.

– Det er krevende for alle oss som jobber der, men heldigvis er god journalistikk kjernen også i en digital medieverden. Med det gode utgangspunktet Adressa har, er jeg overbevist om at vi vil lykkes også i årene fremover, sier den nye sjefredaktøren, som vil tiltre stillingen senest i begynnelsen av august.

Interne kandidater fikk ikke støtte

Utviklingsredaktør og assisterende sjefredaktør Kirsti Husby har helt frem til sluttspurten vært ansett som en sterk, intern kandidat og bekreftet også i vinter at hun var søker til jobben.

Hun trakk imidlertid sitt kandidatur, ifølge bransjenettstedet medier24.com

Husby har ikke hatt støtte i redaksjonsklubben, som har signaliserte at de ønsket at den nye redaktøren ikke hentes fra egne rekker.

Takket nei

Kampanje meldte tidligere i dag at Alexandra Beverfjord, som er reportasjeredaktør i NRK, var storfavoritt til å overta stillingen som sjefredaktør. Hun skal også ha vært ønsket av de ansatte, styret og av ansettelsesutvalget.

Hun skal imidlertid ha takket nei til å bli frontkvinne for «Midt-Norges frie stemme».

Startet i Stjørdalens blad

Tor Olav Mørseth startet sin journalistiske karriere som 14-åring i Stjørdalens Blad.

Mørseth har de siste årene vært spydspissen i den «digitale revolusjonen» i Bergens Tidende og har hatt ansvar for innovasjon og produktutvikling, og ikke minst inntekter og resultater i de digitale enhetene i mediehuset.

Mørseth har lang tid i BT bak seg, og startet i avisa som journalist i økonomiredaksjonen.  Han har også vikariert som utgavesjef, vært leder for kultur- og nyhetsavdelingen og fungert som nyhetsredaktør med ansvar for cirka 180 ansatte.

Mørseth har en bachelor i økonomi fra NHH og har i tillegg studert sammenlignende politikk ved UiB og kinesisk ved UiO.

Ifølge pressemeldingen var det et enstemmig styre som stod bak ansettelsen, med støtte fra både Stiftelsen Polaris Media og de tillitsvalgte i Adresseavisen.

Konsernsjef Per Axel Koch, som også er styreleder i Adresseavisen, sier følgende i pressemeldingen:

– Han har hatt viktige lederstillinger i Bergens Tidendes redaksjon og har svært god kunnskap om det nye digitale mediemarkedet. Jeg har stor tro på at Tor Olav med sin redaksjonelle kompetanse og digitale forståelse vil bidra til at mediehuset Adresseavisen får en enda sterkere posisjon i årene som kommer, sier Koch.