Abby fulgte drømmen om å starte sin egen sybutikk i midtbyen

Nyheter: I Søndre gate 25 hadde det vært sybutikk lenge. For et drøyt år siden avsluttet eieren driften etter ca. 35 års virksomhet. Da grep Abby Labreche sjansen og fulgte drømmen om å starte sin egen butikk.

Saken ble først publisert på midtbyen.no. Foto: Monica Bye Gjertsen

Lyset fra de store vinduene glir langs hyllene med stoffruller, og avdekker en variasjonsrikdom av farger og mønstre.

– Dette er en sybutikk hvor du finner alt du behøver. Farger skaper energi og det gjør også kundene mine. Jeg elsker at arbeidsplassen min er så fargerik, og de daglige samtalene med kundene om de nyeste hobbyprosjektene deres, sier Abby.

Hver tirsdag inviterer Abby´s Tekstiler til kaffe mellom 13.30 og 16.00.

– Vi har det veldig hyggelig og lærer mye av hverandre. Noen ganger har vi sosiale aktiviteter på kveldstid også.

Må ha en god maskin

En god symaskin er nødvendig, svarer Abby på spørsmål om hva som skal til for at nybegynnere skal trives med å sy.

– Moderne symaskiner er veldig enkle i bruk. Mange av dem forteller deg hva du skal gjøre, trinn for trinn. Det finnes også gode instruksjonsvideoer på Youtube.

Abby´s tekstiler har et stort utvalg av symaskiner

– Janome er et kvalitetsmerke jeg har varme følelser for, fordi jeg husker at moren min brukte det under oppveksten min i Canada. Dessuten har mange kjøpt Janome i butikken som lå her før. Da passer det bra at de kan komme tilbake og få service og deler til symaskinen .

– Hva koster en symaskin?

– Prisene på symaskiner begynner på 2 000 og går opp til rundt 100 000 kr, og har er mange forskjellige typer å velge i. Vi har også programmerbare broderimaskiner som broderer mønstre du selv har laget på PC’en. Du trenger nesten bare å skifte farge på tråden!

Kurs

Abby´s tekstiler tilbyr mange forskjellige typer kurs, spesielt i vinterhalvåret.

– Vi har 2-3 damer som holder kurs, for eksempel ei dame fra Brasil som holder kurs i å lage stofftrekte esker. I september skal vi ha nybegynnerkurs i quilting.

-Quilting er en teknikk som er lett å lære, og det er en veldig artig og spennende hobby. Store quiltede tepper kan nærmest regnes som ingeniørkunst og krever litt tålmodighet. Slike tepper tar gjerne 6 måneder å lage, selv for superdedikerte spesialister. Heldigvis går det fint å bruke quilte-teknikker på detaljer eller mindre arbeider som duker, vesker, toalettmapper og lignende.

Abby´s Tekstiler har også mer generelle håndarbeidskurs der de lar folk få bestemme selv hva de vil lære. Noen vil for eksempel lage toalettmapper, pynteputer og andre ting til hjemmet, eller de har med seg klær de vil sy om.

– Det er i det hele tatt mange flinke folk med kreative ideer, der ute. Noen av dem som kommer til oss forteller at legen har anbefalt dem å drive med håndarbeid fordi det virker positivt og avslappende.