Rema-øl kåret til årets pils

Nyheter: Under Det Norske Måltid i Stavanger lørdag kveld, ble Grans Premium Pils kåret til Norges beste pils.

Sandefjordsbryggeriet, pilsvariant måtte se seg slått i kampen om å bli kåret til årets øl, men ble av 35 blindtestere med solid faglig bakgrunn kåret til den aller beste pilsen.
– Vi synes det er veldig morsomt, og en bekreftelse på at vi gjør mye riktig når vi bruker tid og ressurser på å lage den beste pilsneren vi bare kan. Når publikum først stemmer oss frem, og så at en fagjury kårer oss til best i Norge, gjør oss selvsagt meget stolte, sa en fornøyd administrerende direktør for Grans Bryggeri, Morten Gran da han mottok utmerkelsen.

Konkurransefortrinn

«Årets Pils 2012» ble kåret etter blindtesting av en 35 personer sterk fagjury og publikumsavstemning på nettstedet aperitif.no. Dette er den største ølkåringen i Norge noensinne, med 90 påmeldte øl fra 21 bryggerier i 15 ulike fylker. Kåringen er organisert av Bryggeri- og drikkevareforeningen i samarbeid med Øl-akademiet og Aperitif.

– Dette er jo en pris til alle dyktige øl-bryggere i Grans Bryggeri, men også flott for alle kjøpmennene i REMA 1000. Vårt øl selges kun i REMA 1000 og Bunnpris, og gir i så måte et konkurransefortrinn for kjøpmennene.Under Det Norske Måltid i Stavanger lørdag kveld, ble Grans Premium Pils kåret til Norges beste pils.

Årets Øl til Ægir

Finalistene i konkurransen om Årets Øl vant alle hver sin klasse. Grans Pre­mi­um Pils konkurrerte med Kinn Jubileum, Imperial Rye Porter, Ægir India Pale Ale og Aass Bayer i finalen. Mikrobryggeriet Ægir i Sogn og Fjordane vant den gjeveste utmerkelsen “Årets Øl” med India Pale Ale.

Årets pils er Grans Premium Pils fra Grans Bryggeri i Sandefjord

Årets bayer er Aass Bayer fra Aass Bryggeri i Drammen

Årets ale er Ægir India Pale Ale fra Ægir Bryggeri i Flåm

Årets hveteøl er Kinn Jubileum fra Kinn Bryggeri i Florø

Årets porter er Imperial Rye Porter fra Nøgne Ø i Grimstad