600 kjørte ulovlig i miljøgata

Nyheter: Statens vegvesen har hatt telling. Leder av Velforeningen vi ha politiet på banen.

To dager i forrige uke telte Statens vegvesen antallet biler i rushtida i krysset Innherredsveien – Stadsingeniør Dahls gate i Trondheim. I alt ble det telt 4333 kjøretøy. 667 av disse kjørte ulovlig gjennom krysset. Det tilsvarer circa 15 prosent skriver Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

– Det er slett ikke bra. Vi vil oppfordre folk til å heller benytte seg av Strindheimtunnelen. Vi er bekymret for alle bilene som fortsatt bruker Innherredsveien. De kan føre til at bussene vil slite med å komme seg fram, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Randi Trøan, til avisen.

P0litiet har så langt ikke hatt kontroller, men varsler at det blir aktuelt på et eller annet tidspunkt. Gebyret om du blir tatt for å bryte gjennomkjøringsforbudet er på 5350 kroner.

Leder av Lademoen Velforening Jan Olav Straume sier til Adresseavisen at han ikke er overrasket over det høye antallet biler som kjører ulovlig. Han mener politiet bør på banen:

– De trenger ikke nødvendigvis å skrive ut flust med bøter, men de kan stoppe de som kjører feil og gjøre dem oppmerksomme på det nye kjøremønsteret. Det ville ha hjulpet, sier han til Adresseavisen.