5 tips for å klarne hodet

Nyheter: Det er mye du selv kan gjøre for å redusere risikoen for spenningshodepine og andre typer smerter.

Undersøkelser viser at 80 % av den norske befolkningen har vært plaget av hodepine det siste året.

Heldigvis er det mye du selv kan gjøre for å redusere risikoen for spenningshodepine og andre typer smerter.

Stress ned

Dagens samfunn er veldig prestasjonsorientert, og det kan føles som det alltid er noe du skal få til. Men kanskje kan du droppe den ekstra overtiden denne uka. Nyt heller en vakker naturopplevelse, og prøv om du kan være til stede her og nå.

Drikk nok vann

Anbefalingen for voksne er et inntak av to til to og en halv liter væske per dag. Selv om juice og smoothie inneholder vitaminer, så husk at det er vann som er den beste tørstedrikken.

Få nok søvn

Vi sover stadig mindre, og gjennomsnittlig søvntid for voksne er i overkant av syv timer. Alt mellom seks timer og ni timer er helt normalt, men kjenn etter hva ditt eget behov er. For lite søvn er en stressfaktor for hjernen. Dette kan igjen føre til unødvendig hodepine og konsentrasjonsvansker.

Unngå store mengder alkohol

Det sier seg kanskje selv, men kan likevel ikke understrekes nok. Ønsker du å unngå hodepine, bør du også unngå store mengder alkohol og nikotin. Alkohol gjør deg dehydrert, så sørg i hvert fall for å fylle på med nok vann etter at du har vært på en fuktig bytur.

Avspenning og yoga

Yoga og avspenningsøvelser kan gi stramme muskler i nakken den lille pausen de trenger for ikke å gi deg hodepine. Pusteøvelser og bevegelse stimulerer nervesystemet, som gir beskjed til musklene om å roe ned kroppen. Når spenningene gir slipp, vil også hodet roe seg.

Ta tak i problemet

Hvis disse rådene likevel ikke hjelper, kan du kontakte Klinikk For Alle for å få hjelp til å lindre smertene. Sliter du med langvarig hodepine vil riktig behandling raskt kunne gi deg bedre livskvalitet.