Porter blir av mange regnet som vår tids ledende mannlige vokalist innen sin sjanger, og er for tiden aktuell med sitt femte album, «Nat King Cole & Me».

Resten av uka kan du oppleve jazzmusikk i alle former på små og store scenere over hele byen.

Ett av høydepunktene er Trondheim Jazzorkester og Chick Corea som hadde sitt store gjennombrudd på Jazzfestivalen i Molde i 2000. De spiller på samme scene i Olavshallen torsdag.

I tillegg kan du oppleve den internasjonale jazzgitaristen Bill Frisell, denne gangen sammen med bassist Thomas Morgan.

Også vår egen Arild Andersen opptrer på festivalen, i samspill med Trondheimssolistene. Med dette får den internasjonalt anerkjente bassisten ett av sine store ønsker oppfylt, ifølge festivalen: En helaftens konsert med sine favorittstrykere.

Årets Jazzfest-program

Godtepose av opplevelser

Festivalen markerer sitt 30-årsjubileum i år, og har satt sitt preg på musikklivet i Trondheim gjennom alle disse årene.

Vi har tatt en prat med daglig leder Ernst Wiggo Sandbakk,  jazzgeneral og primus motor gjennom nærmere 25 år.

Hva er du mest stolt av på årets program?

– Jeg er stolt av absolutt hele programmet! Vi bruker en enorm mengde tid på å designe en godtepose av topp konsertopplevelser, hvor målet er at hver bit skal passe inn i en stor helhet. Men selvsagt er jeg spesielt stolt av å kunne presentere egenproduksjoner, framtidas stjerner og verdensstjerner i skjønn forening.

Image with visual paralax effect

Ernst Wiggo Sandbakk er daglig leder og primus motor for Jazzfest i Trondheim. Foto: Kjersti Lunden Nilsen

Hvilke milepæler vil du trekke fram gjennom de 30 årene som har gått?

– Den største milepælen toppet seg i desember 2017, hvor vi for første gang fikk et solid løft og flerårig støtte fra Kulturrådet. Dette ville ikke vært mulig dersom ikke kommunen og fylket hadde bidratt slik som de har gjort de senere årene. Jeg er dypt takknemlig for den jobben som gjøres i regionen.

Hva vil du si til publikum som kanskje ikke har vært på så mange jazzkonserter tidligere, noen tips til hva de kan starte med?

– Oppsøk China Moses, Donny McCaslin, Cécile McLorin Salvant og andre navn som dere kanskje ikke har hørt om tidligere. Dere vil neppe glemme akkurat dette besøket. Kvalitet er folkelig!

Pop-up vinbar

Jazzfest innledet i 2017 samarbeid med Ulf Dalheim, som startet «Ulfs Vinbar» på fjorårets festival.

I år fortsetter de suksessen, denne gangen i Olavshallen. I det som tidligere var lokalene til Rosenborg Bakeri blir det nå «Ulfs popup-bar» alle kvelder under festivaluka.

Ulf Dalheim og Ernst Wiggo Sandbakk. Foto: Kjersti Lunden Nilsen

-God jazz fortjener også god vin, og vi håper den nye plasseringen i Olavshallen vil gi publikum anledning til å treffes både før og etter konsertene, sier Sandbakk.

Jazzfest-staben har heller ikke glemt de alle minste og byr på gratis familiearrangementer i Dokkparken både lørdag og søndag.

– Vi ønsker å vise fram unge, lovende musikere og vier scenen til dem på lørdag, hele arrangementet er åpnet for alle, så her er det bare å hive seg med, avslutter Sandbakk.