– 28-åring stjal dyre viner for 60.000,-

Nyheter: 28-åring tiltalt for å ha stjålet vin for nesten 60.000 kroner. Flaskene hadde en snittpris på 1800,- kroner stykket.

1. oktober må 28-åringen, som er folkeregistrert i Oslo, møte i Trøndelag tingrett tiltalt for å ha stjålet store mengder eksklusiv vin.

Både utsalgene på Nedre Elvehavn, Bankkvartalet, Byåsen. Lade og Citysyd, fikk besøk av den svært kresne vintyven.

Det skal blant annet ha vært stjålet flasker av en ettertraktet Bordeaux-vin, Château Margaux 2011, til kroner 4.379,50 per flaske.

Saken ble politianmeldt 30. januar,

Politiadvokat Marthe Aastad Brøndbo ved Trøndelag politidistrikt, opplyser at politiet knyttet 28-åringen til saken ved innhenting av overvåkingsbilder og kvitteringer fra polet, sammenholdt med opplysninger fra bank og teledata.

– Ut fra prisen på flaskene som er stjålet, er det grunn til å tro at han visste hva han gikk etter. Det dreier seg om relativt kostbare viner i sjiktet mellom 699 og 4.380 kroner, opplyser politiadvokaten videre.

1800 kroner flaska

Ifølge tiltalen skal mannen ha stjålet 32 flasker til en samlet verdi av 57 832,- , går det frem av tiltalen utstedt av Politimesteren i Trøndelag.

Ingen flasker er kommet til rette.

Tiltalte har ikke ønsket gi noen politiforklaring. Hans oppnevnte forsvarer Frode Wisth vil foreløpig ikke kommentere saken.