Dømt for overgrep mot barn – igjen

Nyheter: 27-åring fikk ett år og seks måneder for seksuelle overgrep mot barn.

27-åringen, som nå er bosatt i Danmark, er også tidligere dømt for overgrep mot barn.

Under rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett tidligere i april erkjente den 27 år gamle mannen fra Trondheim straffskyld på alle fem tiltalepunkten

Han får dermed straffereduksjon på seks måneder, melder NRK Trøndelag. 

Trønderen er blant annet dømt for å ha oppbevart 4600 overgrepsbilder av barn. Det ble også funnet ni timer med ulovlig innhold på hans PC.

Det mørke nettet

Den domfelte er den første som ble pågrepet i den såkalte Dark Room-saken der over 5o personer var involvert i et nettverk som delte bilder og videoer av grove overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder.

Databeslaget er på 150 terabyte, noe som tilsvarer 35.000 DVD-plater, og er dermed et av de største beslagene i norsk historie.

Aktørene var aktive i chatter og nettverk på det såkalte «mørke nettet», der  kriminelle og pedofile tilsynelatende har kunnet opptre anonymt og uten å kunne spores.

Politiet har identifisert over 5000 brukerkontoer i nettverket, som ble rullet opp av Vest politidistrikt. 25 politietterforskere har jobbet med avsløringen.

Trønderen er også dømt for å forsøke å overtale fire barn mellom 12 og 15 år til å kle av seg, vise kjønnsorgan og/eller onanere foran webkamera.