27-åring dømt for å ha drept kameraten med over 100 knivstikk

Nyheter: Juryen i Frostating lagmannsrett kjenner 27-åringen fra Melhus skyldig i drap på Råger Holte (38).

Det melder Trønderbladet.

Den 27 år gamle mannen var tiltalt for å ha drept Råger Holte (38) med over 100 bajonettstikk på Ler i Melhus i januar i fjor. Han har erkjent drapet, men påberoper seg nødverge. Den forklaringen tok ikke juryen hensyn til.

Da saken ble behandlet i Sør-Trøndelag tingrett i november, ble 37-åringen dømt til 15 års forvaring for drapet.

– Ønsket å glemme alt

Mannen har under ankesaken forklart at han angrer på at han ikke ringte politiet med en gang, men forklarte det med at han hadde dårlig erfaring med politiet og at han ønsket å glemme alt. Ifølge 27-åringen oppsto det en krangel og slåsskamp etter det han mener var en seksuell tilnærming fra Holtes side.

Aktor i saken, Per Morten Schjetne, har prosedert for at det var 27-åringen som angrep Holte, og ikke motsatt.

– Tiltalte handlet ikke i nødverge. Han påførte Råger Holte dødelige stikk også i ryggen og kunne trolig ha flyktet i stedet for å fortsette med å stikke avdøde, sa Schjetne under rettssaken, ifølge NRK. Han påpekte også at tiltalte selv var nærmest uskadd etter hendelsen.

Det var onsdag 25. januar i fjor politiet fikk melding om at en livløs person var funnet i boligen ved Ler i Melhus i Trøndelag.

Noen timer senere ble 27-åringen pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge – en siktelse som ble skjerpet til forsettlig drap og deretter endte med drapstiltale, drapsdom og ankesak i Frostating.

(©NTB)

[email protected]