– Blir det 25 grader i Trøndelag eller Sør-Norge i morgen?

Nyheter: Snøsmelting i rekordtempo og sommervarme i vente.

– Blir det 25 grader i Sør-Norge eller Trøndelag i morgen? Vi følger nøye med på hvem som går av med seieren for landets første høysommerdag, skriver meteorologene på Twitter.

På bar bakke

Vinteren fikk nesten ikke lov til å forsvinne før sommertemperaturene banker på døren. Tirsdag kives meteorologene om hvor i Norge det blir varmest.

– Det blir varmt over hele Sør-Norge, men det er nok på Vestlandet fra Rogaland og nordover vi kan vente de høyeste temperaturene. Også Trøndelag kan vente høye temperaturer. På Østlandet blir det også varmt, men ikke de samme temperaturene som på Vestlandet – rundt 20 grader er mest sannsynlig, sier Ida Fossli ved Meteorologisk institutt til NRK Trøndelag.

Et kraftig høytrykk har flyttet seg nordover fra Polen, og er ventet å legge seg over Østersjøen i morgen. Fordi vi ligger vest for høytrykket vil det dra med seg varm luft fra kontinentet, forteller hun til statskanalen. 

Selv ikke i Tromsø er behovet for snøskuffa påtakelig. Mandag kunne Meteorologisk institutt melde om at den berømte målestaven utenfor kontrollstasjonen i Tromsø sto på bar bakke.

– Hurra! Snøfritt ved målestaven på Versvarslinga i Tromsø. Normalt er det snøfritt først på 17. mai, skriver Meteorologene på Twitter mandag.

Med godværet skjer også andre ting. Mandag og tirsdag varsles det ekstrem spredning av bjørkepollen på Østlandet. Også nedover Sørlandet og kysten opp mot Sogn og Fjordane ventes det kraftig spredning.