200 rundlurt for millioner: Slik tapper de nettbanken din

Nyheter: Norske nettbankkunder svindlet for millioner:

De siste månedene har politiet fått inn over 50 meldinger fra nettbankkunder som har blitt svindlet for mer enn 17 millioner kroner

Politiadvokat Kjetil Linge Tomren i Vest politidistrikt etterforsker to slike saker, skriver Bergensavisen.

Kontaktes på telefon

– De fornærmede har blitt kontakt på telefon av personer som gir seg ut for å være fra norske eller utenlandske banker. Nettbankkundene oppfordres til å bruke BankID til verifisering, forteller Tomren.

De som kontaktes blir henvist til noe som fremstår som bankens nettside, men som i realiteten er fiktive sider. Informasjonen som blir lagt inn blir så brukt til å tappe kontoen.

– Ved hjelp av BankID tar svindlerne seg inn i den virkelige banken til fornærmede og tømmer kontoen. Alt går ganske fort, forteller politibetjent Julie Eikeland i Vest politidistrikt.

På landsbasis har politiet fått inn over 50 meldinger. Det er snakk om over 17 millioner kroner og rundt 200 personer er blitt rammet.

Veksles til kryptovaluta

– Pengene blir som regel overført til mellommenn og vekslet til kryptovaluta. De etterlater seg få spor. Svindelforsøkene har rammet alle aldersgrupper. Den yngste er 20 år, mens den eldste er 90, forteller Eikeland.

(©NTB)