17. mai: Knallværet er på vei og Trøndelag kan få de beste temperaturene!

Nyheter: Meteorologene heiser flagget på Twitter og varsler 20 grader på nasjonaldagen. Våren kommer også for fullt ellers i landet.

– Mai har startet kjølig, men det blir det snart slutt på. Varmere luftmasser er på vei mot Norge, og i løpet av uka får vi mer vårlige temperaturer, melder Yr.

I Sør-Norge vil det bli fra 10 til over 20 grader på det varmeste, nesten litt i meste laget for de varmeste bunadene.

Best i Trøndelag

Ifølge Yr ser det ut til at Møre og Romsdal og Trøndelag får det aller beste været 17. mai. Prognosene viser at det er her det er størst sannsynlighet for sol og over 20 grader.

– Trøndelag havner midt i smørøyet værmessig 17. mai! Denne delen av landet blir liggende i sentrum av høytrykket over Skandinavia. Ut fra prognosene ser det ut til at dere får det beste været i landet på fredag. Trøndelag er rett og slett værvinneren! Det betyr lettskyet pent vær i hele landsdelen. Temperaturen vil ganske sikkert komme over 20 grader. Ut fra det været dere har hatt i det siste er det fullt fortjent, sier Marianne Skolem Andersen ved Meteorologisk institutt i Bergen, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Fram til værskiftet må du nok utholde tre dager til med kjølig og vått maivær:

– Også natt til tirsdag er det utrygt for sludd og snø, men snøgrensen går trolig ikke lavere enn 500 meter.

I Nordland ventes det rundt 15 grader, og litt kaldere lengst nord.

I Oslo-området er det varslet litt mer skyet vær, men også der vil gradestokken trolig bikke 20 grader. I Bergens-traktene blir det litt kjøligere og delvis skyet, men ikke regn der heller.

(©NTB)