13-åring siktet for voldtekt av ung skolejente

Nyheter: Politiet har siktet en 13 år gammel gutt for overgrep mot en fem år gammel jente på Heimdal i Trondheim på fredag.

Etterforskningen har avdekket av gutten har vært i tidsrommet hendelsen skal ha skjedd, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Tatt inn til politiet

– På bakgrunn av dette ble han tatt inn av politiet og avhørt. I avhør har han knyttet seg til åstedet på det aktuelle tidspunktet, men han ønsker ikke i dag å forklare seg mer om det som skjedde, sier politiadvokat Bente Bøklepp.

Siden gutten er under den kriminelle lavalderen på 15 år, vil han fulges videre opp av barnevernet. Han har ingen tidligere relasjon til fornærmede, som var på vei hjem fra skolen.

– Politiet fortsetter etterforskningen, og det gjenstår endelig analyse av tekniske funn, elektroniske spor og avhør, også av den siktede, og vi mener vi har funnet riktig gjerningsperson, sier Bøklepp.

Siktelsen omhandler voldtekt av barn under 14 år. I straffeloven defineres seksuell omgang med barn under 14 år som voldtekt. Årsaken er at yngre barn nesten alltid vil kunne sies å være ut av stand til å motsette seg handlingen.