117 år gammel bedrift i Trondheim konkurs, 137 mister jobben

Nyheter: - Det er bare ett ord å si om dette: Trist.

Det sier Albert Emil Olsen, oldebarnet til mannen som grunnla selskapet og dagens hovedaksjonær i eierselskapet Albert E. Olsen Holding til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Konsernet som har hovedkontor i Fossegrenda har siden 1902 levert vedlikeholdsprodukter til bedrifter rundt om i landet.

Selskapet har en 117 år lang historie og eies fortsatt av gründerens familie. Oppbudsbegjæringen ble levert inn til tingretten i dag:

– Vi har de siste årene fått veldig hard konkurranse i markedet. Med betydelige endringer i kundeadferd og konsolidering i store enheter med innkjøpsmakt, har selskapet hatt utfordringer med lønnsomheten over lang tid. Det har ført til at vi har hatt behov for å styrke den finansielle plattformen. Det klarte vi ikke å løse, sier Frode Størdal, konsernsjef i Albert E. Olsen de siste ti årene til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

137 ansatte

Selskapet har 137 ansatte fordelt på 16 salgskontorer landet rundt. Om lag 40 ansatte holder til i Trondheim.

– Det som i dag er verste for meg, er tanken på at ansatte nå mister jobben. Det er mange dyktige folk. Frem til i dag har selskapet jobbet med å finne en løsning. At vi ikke lykkes og at det får denne konsekvensen, er rett og slett bare trist, sier Albert Emil Olsen til avisen.