100 dager til håndball-EM: Fortsatt håp om tre kampbyer i Norge foran skjebnemøte

Nyheter: Opplegget for håndball-EM i Norge spikres trolig innen to og en halv uke. Trondheim, Stavanger og Bærum kjemper videre for å opprettholde arrangørstatus.

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

Tirsdag er det nøyaktig 100 dager til første EM-kamp starter 3. desember.

– Vi skal til Kulturdepartementet mandag. Vi opplever dialogen med regjeringen som veldig god, og at det er stor motivasjon for å få gjennomført EM, sier generalsekretæren i Norges Håndballforbund (NHF) Erik Langerud til NTB.

Etter det brutale frafallet av billettinntekter som følge av viruspandemien, er NHF avhengig av økonomisk støtte for å kunne få EM på beina.

– Søknaden vår til Kulturdepartementet spenner fra 17 til 36 millioner kroner, sier Langerud.

Pengestøtte

Etter planen skal det gå EM-kamper i Trondheim, Stavanger og Bærum (Fornebu). Langerud har ikke gitt opp håpet om å kunne gjennomføre det opprinnelige opplegget, men det avhenger av omfanget av pengestøtten fra Kulturdepartementet.
– Får vi 17 millioner, må alt legges til én by. Foreløpig forholder vi oss til den oppsatte spilleplanen. Om åtte-ni dager regner vi med å ha en oversikt over hvilken økonomi vi har til rådighet. Så må begynne og ta valgene ut ifra det, sier Langerud.

Han vil ikke gå inn på noen rangering av Trondheim, Stavanger og Bærum. Alle de aktuelle kommunene har kommet håndballforbundet i møte med løsninger som på forskjellig vis kan bidra økonomisk.

Med fulle EM-tribuner på kampene i Norge, ville NHF trolig ha hatt billettinntekter på 25 millioner kroner.

Det er ikke lenge før EM-opplegget definitivt må spikres.

– Jeg tipper at vi har mye klart løpet av to og en halv uke, sier Langerud.

TV-EM

Arrangøren har også svært mye å forholde seg til med tanke på reiserestriksjoner, karanteneregler og retningslinjene rundt dette.

EM kommer til å bli spilt med svært få tilskuere på tribunen. Det er ikke avklart hvor mange, men det er et håp om å få inn 500 per kamp. Nå virker 200 som det mest aktuelle.

– Da vil det viktigste være «å pynte opp» arenaene slik at det blir gode TV-bilder. Gulvet er likt uansett hvor vi spiller, sier Langerud.

To EM-grupper er satt opp i Trondheim. Så skal én av to hovedrunde-puljer etter planen avgjøres i Stavanger før sluttspillet (semifinaler og medaljekamper) per nå ligger i Bærum. Resten av EM er lagt til Danmark.

Det er 21 år siden det sist ble spilt et fullt håndballmesterskap for kvinner i Norge. Det skjedde i 1999 og endte med norsk gull.

(©NTB)