……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Jimis Diner

Åpner klokka 0900: 

– Vi føler at Midtbyen mangler en frokostplass i tillegg til hotellene. Der det er lett å stikke innom og hvor du kan få noe annet enn ferdigsmurte baguetter. Hos oss lager vi frokosten rett på grillen og kjører selvsagt frokostretter i tråd med vår homestyle-filosofi. Det vil si at rettene er basert på ferskt brød, egg, bacon, pølser og bønner. Og amerikanske pannekaker så klart. Og iskald melk og appelsinjuice. Jeg garanterer en bra start på dagen, sier Stig Riber, som åpner dørene klokka 0900.

Trondheim24 har testet tre av frokostrettene og er overbevist. Alt er friskt, fersk og nylaget og smaker godt! Og så liker vi godt at du kan si i fra om hvordan du vil ha eggene stekt. Det gir litt hotellfrokost-feeling, og det liker vi.

View this post on Instagram

A post shared by Jimi’s diner (@jimisdinernordre) on

Bristol

Åpner 0800:

«Alle» har et forhold til Bristol Conditori. Dette er en av cafe-klassikerne i Trondheim. En litt sliten men genuin perle med patina. I disse lokalene er det drevet cafe siden 1929. I dag fremstår plassen som både tradisjonsrik og litt rocka. Det siste skyldes den musikkinspirerte kunsten som henger på veggene. Traktekaffe, bakverk og smørbrød. Sikrer du deg plass ved vinduet, sitter du tett på fortauet og kan nyte synet av folk som ikke har tid til det samme som deg: Innta en bedre frokost på cafe.

View this post on Instagram

A post shared by trondheim24.no (@trondheim24.no) on

Rosenborg dampbakeri

Åpner 0630: 

En annen plass som ligger litt utenfor bykjernen, som definitivt er verdt turen er Rosenborg dampbakeri på Møllenberg. Her åpner dørene klokka 0700, og da er mange av frokost-stamkundene allerede på plass. Her står naturlig nok nybakt brød i sentrum. Trivelig betjening og unik atmosfære i bakeriets mest genuine og historiske lokaler, der det hele startet for 100 år siden.

View this post on Instagram

A post shared by Rosenborg Dampbakeri A/S (@rosenborg.bakeri) on

Godt brød (Solsiden og Thomas Angellsgate)

Økologiske bakeverksted i Thomas Angellsgate 16. Solid, ferskt og velsmakende bakverk. Åpner allerede klokken 06:00 om morgenen, alle dager unntatt søndager. Her får du påsmurte baguetter og rundstykker, kaffe og te, og annet ferskt bakverk. På denne tiden stekes bollene, så det er store muligheter for å få en varm bolle også. Har planer om åpne et nytt bakeriutsalg, med stort bakeri i oktober/november i Dronningens gate 32.

View this post on Instagram

A post shared by Godt Brød Trondheim (@godtbrodtrondheim) on

Sellanraa bok&bar

Åpent fra 0730:

Plassen for en kortreist og elegant frokost med skyhøy hipsterfaktor: Her kan du starte dagen med havregrøt med nakenhavre fra Tautra, naturell yoghurt fra Grindal gårdsysteri, ringbrød og speltrundstykker. Stiller i egen eliteklasse hva drikke angår, enten du går for kaffe, te ellerhjemmelaget saft eller brus.

View this post on Instagram

A post shared by SELLANRAA (@sellanraabar) on

Dromedar

Åpner 0700

Lokalisert på Bakklandet, Nordre, i Moxness-gården og Solsiden er det ingenting å si på tilgjengeligheten. For mange er en kaffe frokost nok, og kaffe kan de på Dromedar. Byens beste, etter eget utsagn. «Årets kafe» ble filialen i Nordre også kåret til av Adressa.

View this post on Instagram

A post shared by Dromedar Kaffebar (@dromedarkaffebar) on

Egon i Prinsenkrysset

Åpner 0900: 

Begrenset utvalg, her er det lunsjmenyen som utgjør en dugelig frokost. Egon serverer en standard engelsk frokost, og det er det ingenting galt med. Stekt pølse, filetbacon, salat, tomat, bønner, toast og fries. Pluss for at fries kan byttes ut med melon, da en frokost av dette kaliberet kan bli en vel tung start på dagen. Frokosten er som forventet på Egon: Du vet hva du får, og mange er strålende fornøyd med akkurat det.

View this post on Instagram

A post shared by Egon Prinsen (@egonprinsen) on

Byhaven cafe

Åpner 0900

Traust og tradisjonsrikt i Byhaven kjøpesenter. Smørbrød, rundstykker og traktekaffe fra morgenen. Utover dagen serveres tradisjonskost som faktisk er mangelvare i restaurantbyen Trondheim: Vi snakker om helnorske klassikere som hjemmelaget lapskaus, lettsalte uer, saltfiskball, koteletter, pølser med potetstappe og pannekaker med blåbær. For å nevne noe. Rufsete utsikt over hustakene mot Trolla, og gløtt av Munkholmen. Lett tilgjengelig «røyketerasse» for den som føler for frisk luft eller en sigg etter frokosten.

Kafeen på Trondheim Torg

Åpner 0900

Romslig kafe i tredje etg, som serverer smørbrød og kaffe fra morgenen. Her satses det på hjemmebakst og mat som er laget fra grunnen av.