Fredag
Klypa: Med prostata mot stjernene

18.30 i Olavshallen
Bli dratt inn i det sunnmørske Klypa-universet med Kjellen som kjemper mot det moderne liv, og livssnylteren Palle. Noen helt nye ansikter er det også blitt plass til. Dette er humor som er folkelig og rett på sak som har trekt fulle hus over hele landet.
Les mer

Fredag
€urocorridos – av brødet & e$elet

19.00 på Teaterhuset Avant Garden


Poet Gunnar Wærness og multikunstner Henrik Skottes har latt seg inspirere av det de mener er den mest umiddelbare formen for teater, nemlig meksikansk fribryting. Resultatet er et samfunnskritisk og kabaretaktig performancestykke om ei jente som blir solgt til en gangster som utdanner henne til tyv, før hun blir adoptert av en annen gangster. Tema for forestillingen er rettferdighet, moral, ondskap, hverdag og forvandling. Spilles også lørdag og søndag.
Les mer

Fredag
Poesiti med Haagensen, Lillegraven
19.30 i Litteraturhuset
Møt indrefileten av nålevende norske lyrikere. Ruth Lillegraven greide kunststykket å vinne Brageprisen med en diktsamling, mens Nils-Øivind Haagensen fikk en nominasjon til Nordisk Råds Litteraturpris for diktsamlingen God morgen og god natt. På Litteraturhuset møtes de i samtale med Hanna Malene Lindberg.
Les mer

Lørdag
Premiere: Julestemning

12.00 i Olavshallen
Den sjarmerende juleforestillingen om Tor og Helle som får et glimt inn i nissenes verden, har gått for fulle hus de siste 26 årene. Forestillingen er spekket med julens tradisjoner og har selv blitt en viktig tradisjon i førjulstida for mange. Forestillingen spilles daglig til og med 18. desember.
Les mer

Lørdag
Vintage redesign julemarked

12.00 på Cafe Ni muser

Prisløs og Prisløs redesign arrangerer vintage redesign julemarked i bakgården på Cafe Ni Muser fra kl. 12.00 – 16.00 både lørdag og søndag. Det blir her salg av vintage- og redesignklær. Finn julestemningen under de store lønnetrærne, mens kaffen koker over bålet.  Sukker på Bakklandet arrangerer også design- julemarked fra klokken 10.00 til 17.00 lørdag.

Les mer

Lørdag
Øl og opera på Austmann bryggeri

19.00-22.00 på Austmann bryggeri

KMopra inntar Austmann bryggeri i Bynesveien 3. desember.

Operapuber finnes snart på hvert hjørne i Norges land, og nå altså i Trondheim og for første gang på et bryggeri: – Vi ønsker å gå nye veier og har fått til et samarbeid med gjengen i KMopra. Så førstkommende lørdag blir det en aldri så liten bryggeriaften hvor vi i tillegg til konsert byr på maltbaserte delikatesser  sier Thorstein Høe, regionansvarlig hos Austmann bryggeri, til trondheim24.

Les mer her

Lørdag: Julelatter med Adam og Tore

18.30 i Olavshallen
Adam og Tore kjenner du kanskje fra TV-programmet Sofa på NRK. Men de har også hatt en rekke sceneshow sammen. Nå er de tilbake på scenen sammen med Christer Torjussen og Bjørn-Henning Ødegaard i humorshowet Julelatter med Adam og Tore.
Les mer

Lørdag
Jul med Freddy Kalas


Lengter du etter en skikkelig jovial førjulsfest bør du sørge for å befinne deg på Samfundet på lørdag. Her kan du møte Julenissen og utvilsomt ta én eller flere pinner for landet.
Les mer

Søndag
Jul i Erkebispegården

12.00 – 16.00 i Borggården
Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider ønsker deg velkommen til et eventyrlig førjulsarrangement for hele familien. Det blir englejakt i Nidarosdomen, eventyrstund, teater , sangstund og korpskonsert.
Les mer

Søndag
Vegetarisk julebord

Trondheim Meditasjon & Yoga arrangerer vegetarisk julebord kl. 17.00. Det blir i tillegg livemusikk utover kvelden i Vår Frue gate 4.

Flere arrangementer finner du på trdevents.no