Ansnes Brygger

Hitra gir et fantastisk utgangspunkt, med rik tilgang på delikatesser fra sjø og land.

Ansnes Brygger samarbeider tett med lokale leverandører, noe som gir både kunnskap og tilgang på førsteklasses råvarer.

I kroa serverer de rustikk mat tuftet på norske tradisjoner.

Hotell Frøya

Hotell Frøya

Nyt god mat i et hjemmekoselig hotell på Sistranda på Frøya.

.. Vi er stolte av den kortreiste maten vår og råvarene vi har rett utenfor døren i vårt distrikt ..

Ved siden av mye god fisk og fine skalldyr, har vi også en meget solid hjortestamme i øyregionen. De siste årene er det stadig flere som har startet med villsauproduksjon. Hjort og villsau er spennende råvarer med fantastisk fin smak.

Dolmsundet Hotell

Dolmsundet Hotell

På Dolmsundet hotell sin a la carte-restaurant er det fokus på lokale råvarer som kamskjell, hjort, ost, laks, krabbe og ekte Hitrabaill. På menyen står hjortefilet, villsaulam indrefilet, sjøkreps og laks.

De bruker lokale leverandører som Hitra gårdsmat, Dalpro gårsdmat, Lerøy Midt, Seashell, Hitramat og Ottos mat.

Stokkøya Sjøsenter, Strandbaren. Foto: Espen Schive

Strandbaren, Stokkøya Sjøsenter

Her får du servert kalv fra Humstad gård, vilt fra Kroken Slakteri, hjort (fra Ingrid og Inge Hårstad), grønnsaker og bær (fra Eivind Selbekk på Linesøya). Vi foretrekker økologisk og kortreist!

Vertskapet  dyrker egne økologiske grønnsaker og urter, samt driver med villsau på gården hvor Strandbaren og Stokkøya Sjøsenter har sin opprinnelse. Alt kjøttet fra denne besetningen blir servert på fat i Strandbaren.
De høster også en del i løpet av sesongen, både i skog og mark, på holmer og skjær, samt under vann!

Prøv de gode ostene til Bodil på Hitra Gårdsmat

Hitra Gårdsmat

Hitra Gårdsmat er kjent for sine gode oster, med meget lokale råvarer! Nemlig fra kyrne som beiter rundt fjøset. Osten er veldig god uten noe som helst annet, ta for eksempel en bit Kongeost eller Grotteost, skjær den opp i biter og server med en kald øl, eller en god kopp kaffe. Lokal og deilig snacks!

Besøk «Oppløftet» som er åpen etter bestilling. Her serverer Bodil deg de mest ferske, frodige og lokale retter eller en deilig osteanretning.

Nyt mat og leskende drikke på ørland Kysthotell

Ørland Kysthotell

.. Med respekt forenes lokale mattradisjoner med moderne kokekunst!

Ørland Kysthotells à la carte meny skiftes hver uke. Fokus er på gode råvarer som har et lokalt tilsnitt og som er i sesong. Skrei i februar, rabarbra i mai, makrell i juni, jordbær i juli, skogsopp i august og september. Smaken er best når råvarene er på sitt beste!

Kunne du tenke deg å bli med på en morsom, lærerik og ikke minst velsmakende vandring gjennom aquavitens historie? Ørland Kysthotell tilbyr et foredrag med aquavitsmaking viet Jørgen B. Lysholms liv og virke og arven etter ham.

På Knarren Kro i Knarrlagsund på Hitra kan du nyte kortreist mat ved sjøkantenPå Knarren Kro i Knarrlagsund på Hitra kan du nyte kortreist mat ved sjøkanten

Knarren Kro

Knarren Kro på Hitra serverer deg bl.a. hjortefilet og bakt laks! Prøv gjerne Knarrens Fiskesuppe eller Ristede Kamskjell!

Kroa har åpent hver helg fra påske til oktober. I skoleferien holder de åpent hver dag.

Fjellvær Gjestegård på Hitra

Fjellvær gjestegård

Her får du god hjemmelaget mat av lokale råvarer. Hitra er kjent for sine gode fiskeretter og rike forekomster av skjell og skalldyr. Det er en stor hjorte- og rådyrstamme her samt villsau.

Fjellvær Gjestegård benytter de beste oster fra Hitra gårdsmat, fiskeprodukter fra Ottos mat, hjortekjøtt fra Dalpro og krabbe fra Hitramat.

Bryggen restaurant og leilighetshotell på Frøya

Bryggen restaurant og leilighetshotell

Her kan du nyte god kortreist mat fra Trøndelagskysten tett ved strandkanten på Siholmen på Frøya. Nyt maten i Vinterhaven eller på terassen!

Angelamfi Hitra

Angelamfi Hitra

Hos Angelamfi Hitra kan du nyte lokal mat levert av Ansnes Brygger samt oster fra Hitra Gårdsmat. I restauranten serverer de deilige retter basert på lokale råvarer både fra hav og land. Grillhytte i skogen med plass til 12 personer.

Rissa Hotell

Rissa Hotell

På Rissa Hotell får du servert tradisjonell norsk husmannskost som gir deg krefter gjennom dagen.

Hotellet har uterestaurant om sommeren. I helgene er det ulike arrangement med konserter, dans og underholdning.

Klikk her for mer inspirasjon og flere reisetips

logo_nb-NO