Foto: Frank Valde

Det er en av de sølvfargede ringrevene i Trondheims uteliv som nå tar over et av byens største utelivslokaler. Svensken Staffan Karlson tar O´learys konseptet til Nordre. Fra før driver han O´Learys  i Olav Tryggavssons gate og smått legendariske Cafe 3b i Krambugata.

Lokalene han nå overtar er et av byens største utelivslokaler: Hele 1000 kvadratmeter med omlag 450 sitteplasser.

– Det kjennes helt enkelt bra, gliser han da vi møter han på den store uteserveringen som er bygd opp i bakgården.

Han er ikke det minste bekymret, selv om giganten TGI Fridays ikke fikk det til i Nordre og måtte kaste inn håndkleet og gi opp driften:

Image with visual paralax effect

– O´Learys har et godt og gjennomarbeidet konsept som vi vet trønderne liker. Trønderne elsker sport. På O´learys brenner vi for å skape en perfekt ramme rundt sportsopplevelser. Og vi kan service. Dessuten gjør vi en skikkelig satsing på maten og retter nå fokus på norske råvarer, ferske ingredienser, grønnsaker og vegetariske alternativer. Halvfabrikata er blitt erstattet med mat laget fra bunnen, sesongbaserte retter og varierte proteinkilder fortelle Steffan, som forsikrer at O´learys-signaturen fortsatt er på plass:

– Så det er fortsatt amerikansk-inspirert comfort-food med ribs og byens desidert beste kyllingvinger – buffalo wings med Olearys sauser. Spicy og med mye smak. Så vi har fortsatt de amerikanskinspirerte favorittene på menyen, men vi har inkludert flere sunne og lekre alternativer. Blant annet en del vegetarretter, sier Steffan som forteller at arbeidet med løfte matkvaliteten er et arbeid som har pågått et par år i hele kjeden.

Da arbeidet med det nye matkonseptet startet, ble den svenske kokken Henrik Severin ansatt for å drive prosjektet. Henrik har lang fartstid fra den kulinariske verden. Han har blant annet jobbet som chef de partie hos Michel Braas i Frankrike og for Gordon Ramsay i London. Henrik har også jobbet som nestleder i Operakällaren i Stockholm og som konsernsjef i Scandic.

Kokkene i Olav Tryggvasons gate har også deltatt på O’Learys Culinary School, som er selskapets egen kokkeskole, lokalisert i Stockholm. To kokker fra hver restaurant i samtlige markeder får full opplæring i matlaging.

Stjernekokkens kunnskap og inspirasjon har nå funnet veien inn på det store åpne kjøkkenet i 2. etg hos O´Learys i Nordre.

– Målet er å sikre en jevn og høy kvalitet. I tillegg til kokkelering blir det lagt stor vekt på service hos både servitører og kjøkkenpersonell.

Restaurant

– Tidligere har vi blitt ansett som en sportsbar med matservering, men vi har gjort en snuoperasjon for å bli en restaurant hvor man også kan se sport. Kokkeskolen er et viktig ledd i å sikre kvalitet i alle ledd, forteller daglig leder Staffan Karlsson.

Som i Olav Trygvassonsgate er det fulle rettigheter på sportssendinger og shuffleboard. Og det er gjort en skikkelig investering for å tiltrekke seg det dart-interesserte publikumet:

– Det er en fantastisk anlegg som automatisk holder styr på poeng og spillere. Det tror jeg dart-folket kommer til å sette pris på, sier Staffan.