8. november 2017 18:17

Forførende Vivaldi-konsert på Ringve søndag

”Vivaldi, The pasta pesto roadshow” er en frydefull fabulering over Vivaldis liv og musik, iscenesatt av Billuca Ensemble.

Med seg på scenen har de skuespiller Hans Petter Nilsen, som spiller rollen som den verdenskjente komponisten Antonio Vivaldi.

– Hans Petter Nilsen spiller Vivaldi med en gjøglersk lekenhet og gir nytt liv til kjente og ukjente historier om den rødhårete presten som ikke ville være prest, forteller musiker Anne Lise Fagerlig i Billuca Ensemble.

Søndag spiller de på Ringve Museum.

– I denne forestillingen har vi blandet Vivaldis fengende barokkmusikk sammen med smaker fra mer moderne musikk, skriver ensemblet i en pressemelding.

– Historiene utspiller seg i et italiensk kjøkkenmiljø med ekte matlaging. Her er det dufter av basilikum, sitron, tomater, og egg og mel forvandles til dampende pasta.

Søstrene Girau forfører både publikum og Vivaldi med sin sang.

– Vivaldi selv er engasjert og lidenskapelig i alt han gjør, enten det er i arbeidet, i forførelsen av søstrene Anna og Paulina, eller i kampen for operahus i Ferrara.

– Men komponistens liv har også en skyggeside, sier Fagerli uten å røpe for mye.

Forestillingen formidler Vivaldis musikk i en ny drakt sammen med bruddstykker fra komponistens liv.

Det blir alt fra tango, filmmusikk og calypso til Jimi Hendrix og 30-talls jazz i konsertforestillingen på Ringve Museum førstkommende søndag.

Lagre

Lagre