27. oktober 2017 15:39

Virkeligheten kommer til Trondheim

11. november er det klart for en ny uke med Trondheim dokumentarfestival.

– Årets festival er spekket med filmvisninger, utstillinger, debatter, intervjuer og andre presentasjoner, og ikke minst en feststemt finalehelg på Dokkhuset, forteller festivalsjef Kim Nygård i en pressemelding.

Som vanlig presenterer de en miks av det ypperste innen alle tenkelige dokumentarformer – teater, kunst, bøker, foto, film, radio og musikk.

Flere utstillinger

– I år satser vi stort på utstillinger, og har i tillegg utvidet fotoprogrammet noe i samarbeid med Fotofagskolen, forteller Nygård.

Ikke mindre enn seks utstillinger kan oppleves i Dokkparken, Modul 35 og i Olavskvartalet med blant annet bilder fra Jo Straube og de beste D2-bildene.

Foto: Terje Abusdal

Onsdag og torsdag kommer flere anerkjente fotografer til Fotofagskolen, blant andre Jonas Bendiksen og Terje Abusdal.

I tillegg vil Nils Vik og Helge Skodvin fortsette praten om bildespråk fra fjorårets festival.

Variert på Dokkhuset

På Dokkhuset i finalehelga kan du møte den danske fotolegenden Jan Grarup. Her kan du også møte fotojournalistene Lærke Posselt, Rebecka Uhlin og Rune Johansen.

– På lørdag får vi en samtale mellom DN-journalist Eskil Engdal og fotojournalist Andre Liohn som sammen fulgte kampene for å ta tilbake Mosul fra terrorgruppen Den islamske staten (IS), forteller festivalsjefen.

Finalehelga byr også på Norges udiskutabelt fremste sjimpansebiograf Alfred Fidjestøl, den dokumentariske tryllekunstneren Jon Øystein Flink og et knippe eksredaktører fra Adresseavisen som snakker ut i anledning avisens 250-årsjubileum.

Fagseminar og teater

I tillegg arrangerer Klassekampen debatt på biblioteket og det vises dokumentarfilmer på Cinematekets nye lokaler i Olavskvartalet over flere dager.

Fredag 17. november arrangerer NTNU fagseminar knyttet til prosjektet Terrorens ansikt.

Parallelt med det ordinære programmet arrangerer Propellen teater et eget program for dokumentar i teater.

Som i fjor blir det i tillegg til rimelig prisede festivalpass mulig å kjøpe enkeltbilletter til alle innslag.

Les mer på Trondheim Dokumentarfestival.