8. november 2017 10:54

Mission impossible for Tom Cruise og hans filmteam?

Mission Impossible-innspilling på Preikestolen i Forsand kommune utenfor Stavanger.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Tom Cruise har fått en dårlig start på sitt Rogalands-opphold. Været har stått i veien for filmopptakene på Preikestolen – og utsiktene ser ikke bedre ut.

Hollywood-skuespilleren er i Rogaland for å spille inn stuntscener på det berømte fjellplatået til den neste Mission Impossible-filmen. Det amerikanske filmteamet rakk å filme noen snutter i strålende sol mandag ettermiddag, men deretter har værgudene strittet imot.

Tirsdag skulle være første hele innspillingsdag, men sterk vind gjorde det vanskelig for helikoptrene å lande på fjellet. Dermed gikk hele opplegget i vasken.

Planen er å fortsette onsdag til fredag, men værutsiktene er ikke særlig mye bedre.

– Det kan bli ganske kaldt der oppe på Preikestolen, ja. Onsdag blir det lignende vær som det var tirsdag. Det blir ikke fullt så kraftig vind, men i stedet kommer det litt regn, sier vakthavende meteorolog Arnfinn Tjøstheim ved Værvarslinga for Vestlandet til Stavanger Aftenblad.

Så langt har utsikten fra Preikestolen vært god denne uken, men nå er også den truet. Utpå ettermiddagen onsdag kommer skydekket inn og legger seg lavt rundt fjellet, som ligger 604 meter over Lysefjorden.

– Det er ikke sikkert at skyene vil legge seg helt ned på platået. Men det blir heller ikke den helt store utsikten, sier meteorologen.

Ifølge Yr er det onsdag morgen rundt 3 plussgrader, overskyet og svak vind på Preikestolen.

Scenene som skal spilles inn på Preikestolen er spådd å få en sentral rolle i «Mission Impossible 6». Planen er at Cruise skal klatre opp de siste meterne langs den spektakulære fjellveggen.

(©NTB)