13. april 2019 09:10

Trønderenergi vil fortsette vindutbygging på Frøya

Trønderenergi er innstilt på å fortsette den omstridte vindkraftutbyggingen på Frøya, med mindre kommunen gjør et formelt vedtak om å stanse prosjektet.

Kommunestyret satte torsdag en foreløpig stopp for utbyggingen og vedtok at kraftselskapets dispensasjon for byggestart var ugyldig. Utbyggingen har møtt stor motstand, og demonstranter klarte denne uken å hindre byggestarten.

Trønderenergi, som eier 30 prosent av det omstridte vindprosjektet, mener kommunens vedtak ikke er nok til å stoppe utbyggingen, skriverE24. Hvis ikke kommunen gjør et formelt enkeltvedtak om å stanse utbyggingen, vil selskapet fortsette arbeidet.

– Vår målsetting er å gjenoppta anleggsvirksomheten på Frøya så raskt som mulig, skriver Trønderenergi i en epost til økonominettstedet.

Ordfører Berit Flåmo (ap) bekrefter å ha fått brev fra trønderenergi og sier kommunen vil tatt stilling til det på mandag.

Administrerende direktør Knut Kroepelien i Industri Energi sa torsdag at det er uholdbart at lovlig fattede vedtak settes til side etter press fra aksjonister.

– Vi kan ikke få en praksis der ulovlige aksjoner stanser lovlige vedtak og kommunen gjør helomvending i det byggearbeidene skal starte. Det vil undergrave demokratiske prosesser og skremme bort investorer, sa Kroepelien.

(©NTB)

[email protected]