19. april 2019 09:30

Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes

Tre turister havnet i havet nordvest for Meløyvær i Troms skjærtorsdag. Kystvakta undersøker om båten de satt hadde et sammenstøt med et tankskip. Båten som kantret er en aluminiumsbåt på 19 fot. Det passerende skipet er ifølge politiet en 105,5 meter lang tanker.
Foto: Kystvakten / KV Sortland / NTB scanpix
Tre turister havnet i havet etter at en småbåt kantret utenfor Mefjordvær i Troms torsdag. De har fortalt at båten veltet etter et sammenstøt med et tankskip.

– Det har vært et redningsoppdrag cirka 10 nautiske mil nordvest for Mefjordvær der tre turister havnet i sjøen og måtte berges. Politiet har i samarbeid med Kystvakta startet etterforskning om et passerende lasteskip kan være involvert, opplyser Troms politidistrikt.

Båten som kantret er en aluminiumsbåt på 19 fot. Det passerende skipet er ifølge politiet en 105,5 meter lang tanker. Hendelsen skjedde i 17.30-tiden skjærtorsdag.

– Vi undersøker om det har vært et sammenstøt. Aluminiumsbåten kantret da tankeren passerte. Vi har ikke fått avhørt de som ble reddet, så vi kan ikke si noe mer om hva de forteller har skjedd, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt til NTB.

Etterforskes

Vaktsjef i Kystvakten, Erling Øksenvåg, forteller til Nordlys at turistene skal ha forklart at de ble påkjørt av en lastebåt og at det var derfor båten gikk rundt.

– Ettersom dette har skjedd i norsk farvann, er politiet involvert og det er Troms politidistrikt som vil ha ansvar for saken, sier Øksenvåg.

Kystvakta satte torsdag kveld kurs mot tankskipet for å gjennomføre avhør av mannskapet om bord. Kystvaktens tjenestemenn har begrenset politimyndighet og kan derfor foreta avhør.

– Vi samarbeider med Kystvakta for å få avhørt kapteinen og vakthavende styrmann, sier Karl Erik Thomassen.

Østeuropeere

Han forteller at turistene trolig er østeuropeiske og at de ringte fra et polsk nummer. Alle tre ble undersøkt av sanitetspersonell fra Kystvakta i samarbeid med AMK, og alle har det bra og framstår som uskadd.

– Vi snakket med dem som ringte inn til oss, så jeg kan bekrefte at de oppfattet hendelsen som dramatisk, sier han.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge opplyser at båten de tre satt i, var en leiebåt som ble lokalisert av et luftambulansehelikopter fra Tromsø. Alle tre ble plukket opp av kystvaktskipet KV Sortland.

Daglig leder ved Mefjord Brygge AS i Mefjordvær, Tommy Schanke Hansen, forteller at de tre personene var gjester hos dem, og at de var tilreisende turister som har besøkt Senja flere ganger.

(©NTB)

[email protected]

Bilde: tdbde20f
Tre turister havnet i havet nordvest for Mefjordvær i Troms skjærtorsdag. Kystvakta undersøker om båten de satt hadde et sammenstøt med et over 100 meter langt tankskip. Foto: Kystvakten / KV Sortland / NTB scanpix