17. april 2019 18:40

Tog kjørte på isbil på planovergang i Levanger

Et tog kjørte på en isbil på en usikret planovergang på Ronglan i Levanger onsdag ettermiddag. Ingen ble alvorlig skadd i ulykken.

– 38 personer i toget er sjekket ut av helsevesenet, men det er ingen personskader. Det var to personer i bilen, som tas med til sykehus for sjekk, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Innsatsleder Rune Reinsborg i trøndelagspolitiet forteller til Trønder-Avisa at det var en isbil som ble påkjørt. Begge i bilen var ved bevissthet da helsepersonell kom til stedet, og ble kjørt til sykehus for sjekk.

– Vi antar at isbilen skulle inn til boligene på vestsiden da bilen havnet ut i jernbanesporet og det ble et sammenstøt med sørgående tog. Skader på stedet tyder på at fører av isbilen ikke har vært aktsom nok, sier Reinsborg.

Hendelsen skjedde 3–400 meter nord for Ronglan stasjon, på en usikret planovergang. Motoren ble revet av isbilen, men det ser altså ut til å ha gått bra med de to involverte.

Trøndelag politidistrikt meldte om påkjørselen like før klokken 15.30. Strekningen Ronglan-Skogn ble stengt for togtrafikk etter ulykken, men ble åpnet igjen litt senere på ettermiddagen. NSBopplyser at reisende også etter åpningen av strekningen må belage seg på forsinkelser og innstillinger.

(©NTB)