13. august 2019 20:29

To menn siktet for frihetsberøvelse – skal ha stjålet bil med 14-åring inni

To menn er siktet for frihetsberøvelse, for å ha stjålet en bil hvor det satt en gutt på 14 år. Mennene ble stanset etter fem timer. Gutten er i god behold.

Gutten satt i bilen og ventet mens én foresatt var inne i et forretningslokale ved Bragerhagen i Drammen, opplyser politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl i Sørøst politidistrikt til Aftenposten.

Da den foresatte kom ut, var både bilen og gutten borte.

Hendelsen skjedde i 12-tiden tirsdag formiddag. Politiet ble varslet av guttens foresatte.

Politiet stanset bilen klokken 16.45 tirsdag ettermiddag ved Tranby i Lier, nabokommunen til Drammen.

Tilfeldig offer

– Det er ikke snakk om menneskehandel eller barnefordelingssak. Det skal ikke være noen relasjon mellom mennene og gutten, og det fremstår som om gutten er et tilfeldig offer, sier Svorstøl til Aftenposten.

Hendelsen betegnes som sjelden og alvorlig.

– Politiet har forsøkt å følge bilen i hele dag. Hvor den har vært, vet vi ikke, sier politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl til Drammens Tidende.

Saken ses i sammenheng med flere alvorlige hendelser, og siktelsen mot mennene kan bli utvidet, opplyser Sørøst politidistrikt i en pressemelding. Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva disse hendelsene dreier seg om.

Menn i 30-årene

De to pågrepne er begge menn i 30-årene fra østlandsområdet. De skal begge være kjent av politiet fra tidligere, og den ene er domfelt, ifølge avisen.

Verken mennene eller gutten er avhørt enda. Trolig skjer dette onsdag.

Sørøst politidistrikt fikk bistand fra Oslo politidistrikt i saken. Bilen ble observert i Bærum like før klokken halv fem.

– Ti minutter senere fikk vi melding om at den var på E18 på Holmen retning Drammen. Da ringte folk på grunn av kjøreatferden, sier Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt til Drammens Tidende.

Bilen forsvant over grensa til Lier og Drammen, og den ble da stanset av Sørøst politidistrikt, sier Olsvoll.