16. november 2017 16:05

To klager på at kinesisk selskap skal bygge bru i Nord-Trøndelag

Sichuan Road and Bridge Group ble tildelt oppdraget med å bygge fv. 17 Beitstadsundbrua.
Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

Statens vegvesen har mottatt to klager på beslutningen om å gi et kinesisk selskap oppdraget med å bygge Beitstadsundbrua i Nord-Trøndelag.

Det østerrikske selskapet PNC Norge ba om innsyn i anbudet som var levert av kinesiske Sichuan Road and Bridge Group (SRBG), og tirsdag ettermiddag mottok Statens vegvesen en klage fra selskapet.

PNC klager på vel 50 prosent av arbeidet med brua – hovedsakelig på arbeidet som skal foregå under vann. Samme dag mottok Vegvesenet også en klage fra Skanska Norge AS, skriver Våre Veger.

– Vi har mottatt to klager og er i gang med å vurdere begge klagene. Resultatet av klagebehandlingen vil være klart i neste uke, sier prosjektleder Jo Bernt Brønstad.

SRBG ble tildelt brukontrakten tidligere i november. Brua mellom Steinkjer og Verran på fylkesvei 17 skal bli 580 meter lang, og kineserne har tilbudt seg å bygge den for 277 millioner kroner. PNCs tilbud var 41 millioner kroner høyere.

Fylkesrådet i Nord-Trøndelag ønsket opprinnelig å utestenge det kinesiske selskapet fra anbudskonkurransen fordi Norge ikke har handelsavtaler med Kina, men vedtaket ble reversert. Brønstad sa tirsdag til NRK at de har foretatt de vurderingene som er nødvendig, og mener det kinesiske selskapet er kvalifisert for å foreta arbeidet med å bygge Beitstadsundet bru.

(©NTB)