6. april 2018 15:40

Studenter hentet Listhaug-kunstverk midt på natta

Natt til onsdag 04.04 ble gatekunstverket signert AFK av Sylvi Listhaug i Bergen malt over. Kombinasjonsbilde fra før og etter at kunsten ble malt over. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

Studenter fra et studentkollektiv snek seg ut midt på natta og tok med seg det omdiskuterte kunstverket med en korsfestet Sylvi Listhaug. Nå er det reparert. 

Ved hjelp av fire flasker neglelakkfjerner har studentene i tillegg klart å fjerne den svarte spraymalingen som natt til onsdag ble sprayet over bildet, skriver Bergens Tidende.

Dermed kan man trygt si at bildet av den korsfestede Sylvi Listhaug har gjenoppstått.

Det var gatekunstneren AFK som sto bak bildet som ble malt på et lerret som ble limt fast på en inngangsdør på hjørnet av Fosswinckels gate natt til andre påskedag.

Bildet viser Listhaug med tornekrans hengt opp på et kors. Ved beina hennes er det stilt opp mikrofoner, og slagord som «mass surveillance» og «Jemen» er malt i bakgrunnen. Også et hakekors er malt inn i bildet.

Bildet har vakt sterke reaksjoner og natt til onsdag ble det altså sprayet over med svart maling.

Men nå henger det på veggen i et studentkollektiv i Bergen sentrum og er tilbake i nesten sin opprinnelige utgave. Ifølge avisen er maleriet ikke like klart som da det først kom opp, men detaljer som Frp-tatoveringen på skulderen til Listhaug er fremdeles tydelig.

(©NTB)