24. september 2017 20:51

Støre: – Mitt valg å erstatte Marthinsen med Giske

 Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det var hans valg å sette inn Trond Giske i finanskomiteen.

Det skapte stor debatt da det ble kjent at Marianne Marthinsen blir erstattet av Trond Giske som finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Søndag sier partileder Jonas Gahr Støre til NRK at beslutningen var hans.

– Dette var mitt valg. Jeg er partileder, og jeg har et avgjørende ord når det gjelder hvordan mine nestledere skal jobbe, sier Støre.

Han sier han ikke kjenner seg igjen når debatten de siste dagene blir beskrevet som et opprør i partiet. Støre mener det var riktig å sette inn nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske på feltene arbeid og finans.

– Jeg synes det var den beste bruken av våre to dyktige nestledere. Finans og arbeid vil dekke våre hovedfelt. Som partileder mener jeg det er riktig å si hva jeg foretrekker, og det har valgkomiteen sluttet seg til, sier Støre.

Han roser Marthinsen og sier at hun kan få en sentral rolle også fremover.

– Hvis hun ønsker det, så vil hun få det. Hun er en av våre aller dyktigste politikere, og hun var mitt ønske til å etterfølge meg som finanspolitisk talsperson i 2014. Jeg har vært veldig stolt av arbeidet hun har gjort, og håper vi får henne med på laget for fullt, sier Ap-lederen.

(©NTB)