31. august 2017 17:35

Støre tvunget til selge aksjer

Ap leder Jonas Gahr Støre med skjorteermene rullet opp på Frysja i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre varsler at han umiddelbart vil selge seg ut av aksjefondene som ikke følger de samme etiske retningslinjene som oljefondet.

I en artikkel i Dagens Næringsliv torsdag framgår det at Ap-lederens investeringer ikke utelukkende er i fond som følger oljefondets etiske retningslinjer eller andre tilsvarende retningslinjer. Torsdag ettermiddag sier Støre at han selger disse umiddelbart.

Ifølge Støre har han arvet andeler i fond som investerer i lovlige, regulerte markeder, og at andelene som er anskaffet i familieselskapet Femstø i hans tid opererer med etiske retningslinjer i tråd med Statens pensjonsfond utland (SPU) eller tilsvarende.

– For å unngå tvil om habilitet har jeg vært opptatt av at Femstø ikke skal eie enkeltaksjer, bare i brede aksjefond med moderat risiko. Min plan har vært at dersom jeg blir statsminister, skal alle Femstøs andeler være plassert i fond som følger SPUs eller lignende retningslinjer. I lys av det forestående valget vil jeg allerede nå sørge for at alle Femstøs fondsplasseringer følger disse retningslinjene, sier Arbeiderparti-leder Støre til DN.

Støre eier investeringsselskapet Femstø sammen med sine sønner, med en egenkapital på 34 millioner kroner.

(NTB)