7. september 2017 11:33

Støre: – Jeg kommer aldri til å klage på at det blir stilt spørsmål om meg som person

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han tåler å få kritiske spørsmål om hvordan han har plassert sin formue.

– Jeg er den jeg er, og jeg har aldri lagt skjul på at jeg har arvet mine besteforeldre og foreldre. Den formuen skal jeg ivareta på forsvarlig vis og svare på spørsmål om, sa Støre da han stilte til partilederutspørring i Dagbladets valgbod torsdag.

De siste dagene er det blitt reist flere spørsmål om etikkvurderingene knyttet til hvor Støre har investert sin formue. Ap-lederen svarte at han har foretatt en passiv investering som håndteres av profesjonelle forvaltere.

– Jeg har oppgitt dette til punkt og prikke i henhold til Stortingets regelverk. Og jeg kommer aldri til å klage på at det blir stilt spørsmål om meg som person, sa Støre.

Samtidig må han også håndtere spørsmål om hva som er gått galt med Arbeiderpartiet i denne valgkampen. Fra målinger på 36-tallet rundt årsskiftet, ligger Ap nå på rundt 27 prosent.

– Jeg skal stå på fram til mandag. Norske velgere bestemmer seg sent, og slutten på denne valgkampen er den levende delen av den, sa Ap-lederen.

Han la til at vi ser tendenser til proteststemmer, der enkeltsaker trekker tradisjonelle Ap-velgere mot andre partier.

– Men når det nærmer seg valget, spør velgerne seg hvordan dette skal henge sammen og hvem som har en sammenhengende politikk, lød analysen fra Ap-lederen.

(©NTB)