21. november 2017 13:20

Sp: – Helt uholdbart at ulvejakta blir stanset

To voksne hannulver sosialiserer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sp reagerer sterkt på domsavgjørelsen om midlertidig stans i ulvejakta og mener konsekvensene kan bli alvorlige.

– At ulvejakta utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark nå stanses midlertidig er svært uheldig og kommer til å få alvorlige konsekvenser både for beitedyr, matproduksjon og befolkning i de berørte områdene, sier Ole André Myhrvold, som sitter i Stortingets energi- og miljøkomité for Senterpartiet (Sp).

– En slik avgjørelse kan spolere en helt nødvendig ulvejakt som må foregå i vinter når vi har sporsnø, og som vi trenger for å få regulert ulvebestanden i Norge, sier Myhrvold.

Ulvejakta utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark stanses midlertidig etter at miljøorganisasjonen WWF tirsdag fikk medhold i Oslo tingrett. WWF har saksøkt staten og bedt om at domstolene skal gjennomgå hele den norske ulveforvaltningen.

– Storting og regjering klargjorde så sent som for et halvt år siden ulveforvaltningen i relasjon til naturmangfoldloven og Bern-konvensjonen. Det ble også gjort nødvendige endringer i lov og forskrift. Jeg opplever WWFs krav som et forsøk på rettslig omkamp mot Stortinget, sier Myhrvold.

De regionale rovviltnemndene har vedtatt en samlet kvote på 50 ulver foran høstens lisensfelling. Vedtaket utenfor ulvesonen på uttak av 12 dyr er stadfestet av Miljødirektoratet og Klima- og miljødepartementet.

– Senterpartiet forventer nå at staten agerer umiddelbart ved både å gjennomgå saksbehandlingen om lisensjakt på ulv på nytt og ved en eventuell anke til lagmannsretten. Vi har ikke en time å miste i denne saken, sier Myhrvold.

(©NTB)