1. september 2017 11:12

Solberg: Nå skapes det mange nye arbeidsplasser

Statsminister Erna Solberg og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie kommenterer Navs ledighetstall for august. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

I august var det 1.400 færre helt arbeidsløse, ifølge sesongjusterte tall fra Nav. Andelen helt ledige er nå på 2,7 prosent av arbeidsstyrken. 

Det er niende måned på rad at arbeidsledigheten går ned, skriver Nav i sin rapport for august. Bruttoledigheten, som også inkluderer arbeidssøkere som deltar på tiltak fra Nav, falt med 9.300 personer og utgjør nå 3,2 prosent av arbeidsstyrken.

Statsminister Erna Solberg (H) sier det er gledelig at ledigheten faller ytterligere.

– Særlig gledelig er det at ledigheten nå også går ned blant de unge. Det skapes mye nytt og mange nye jobber i Norge nå, sier Erna Solberg.

– Vil falle videre

– August er den niende måneden på rad med nedgang i den registrerte arbeidsledigheten. Veksten i norsk økonomi har tatt seg opp i første halvår i år, og vi forventer at ledigheten vil fortsette å gå noe ned framover, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie kommenterer augusttallene med at arbeidsmarkedet er i rask bedring.

– Ledighetstoppen etter oljeprissjokket er definitivt bak oss, og den positive utviklingen vi har hatt på arbeidsmarkedet gjennom 2017, fortsetter, sier Hauglie.

Flere ledige jobber

Hun sier at ledigheten går ned over hele landet og i nesten alle bransjer.

– Og som statsministeren sier: Det er særlig gledelig at ledigheten går ned blant de unge. Nedgangen er på hele 18 prosent, og det skal vi glede oss over alle sammen, sier Hauglie.

– Vi ser også at det meldes flere ledige stillinger til Nav, vi ser at permitteringene er halvert og dette betyr at flere kommer ut i jobb, fortsetter Hauglie.

(©NTB)