18. april 2019 13:24

Snøhetta vurderer arkitektkonkurransen om å tegne spiret på Notre-Dame

An image made available by Gigarama.ru on Wednesday April 17, 2019 shows an aerial shot of the fire damage to Notre Dame cathedral in Paris on Tuesday April 16. Nearly $1 billion has already poured in from ordinary worshippers and high-powered magnates around the world to restore Notre Dame Cathedral in Paris after it was damaged in a massive fire on Monday. (Gigarama.ru via AP)

Arkitektkontoret Snøhetta vurderer deltakelse i den internasjonale arkitektkonkurransen om å tegne nytt hovedspir på Notre-Dame i Paris.

Arkitektkontoret, som blant annet står bak operahuset i Bjørvika, sier til NRK at de vil vurdere konkurransen om å tegne hovedspiret på den berømte katedralen, som for få dager siden ble rammet av en kraftig brann.

– Vi vil vurdere å delta i en konkurranse om å tegne spiret. Som et av verdens viktigste historiske monumenter blir det en oppgave en må vise stor respekt, sier en av grunnleggerne av Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen

Onsdag sa Frankrikes statsminister Édouard Philippe at arkitekter over hele verden skal få konkurrere om å gjenoppbygge hovedspiret i Notre-Dame. Målet med arkitektkonkurransen er å «gi Notre-Dame et spir som er tilpasset teknikken og utfordringene vi har i dag», sa Phillipe.

Ifølge Snøhetta-grunnlegger Thorsen vil arkitektkontoret forsøke å finne en samarbeidspartner som er spesialisert på historiske bygg i Paris, og som er lisensiert til å drive med fredede bygg.

Et annet firma som kanskje vil delta i konkurransen er Jensen & Skodvin arkitektkontor as. Firmaet har ikke bestemt seg, men vil vurdere oppgavebeskrivelsen når den kommer. Daglig leder i Jensen & Skodvin, Jan Olav Jensen, tror konkurransen vil få stor internasjonal deltakelse.

(©NTB)

[email protected]
Bilde: tdbdbfc6
Arkitektkontoret Snøhetta vurderer å delta i arkitektkonkurransen om å tegne nytt hovedspir på Notre-Dame, etter at spiret ble ødelagt i den voldsomme brannen for få dager siden. Foto: AP/NTB scanpix.