31. august 2017 20:04

Skateboard innlemmet i norsk idrett

Skateboard ble torsdag godkjent som en ny idrettsgren i Norges Snowboardforbund. – Det er utrolig positivt, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Dermed blir skateboard et offisielt medlem av Norges Idrettsforbund (NIF). Det ble klart etter torsdagens idrettsstyremøte.

Skateboard er blant de nye OL-grenene under sommerlekene i Tokyo i 2020.

– Det er utrolig positivt at skaterne ønsker å være med i vår organisasjon. De er en mangfoldig gruppe, men slik er det med mange særforbund. At de går inn i snowboardforbundet betyr at du har rullebrett om sommeren og brett uten hjul på vinteren, sier Tvedt til NTB.

Idrettspresidenten forteller at det har vært stor læring på veien med å få skateboard innlemmet i den norske idrettsfamilien.

– Det er mange ting som må på plass når du skaper en ny idrett. Det skal være regler og kvalifisering over hele verden. De har sånn sett jobbet utrolig bra. Jeg har heiet på dem hele veien. Det blir utrolig spennende å se om vi kan vinne OL-gull i skating.

– Hvor realistisk er det?

– Det er ingen grunn til at vi ikke kan være like gode til å skate som resten av verden. Her er det bare muligheter og oppsider, mener Tvedt.

(©NTB)