8. april 2019 12:51

Sedelighetssiktet politimann løslatt etter at Spesialenheten trakk anken

Spesialenheten for politisaker fikk fredag ikke medhold i å fengsle en sedelighetssiktet politimann, og anket på stedet. Lørdag trakk de anken.

Spesialenheten etterforsker om mannen har misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang og å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Fredag fikk spesialenheten ikke medhold av Oslo tingrett til å fengsle 30-åringen, og kjennelsen ble anket på stedet.

Aktor, etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten, ba også om at anken ble gitt oppsettende virkning, noe som betyr at politimannen blir sittende i varetekt til anken er behandlet.

Løslatt

Lørdag valgte Spesialenheten likevel å trekke anken, skriver TV 2.

– Det er riktig at han ble løslatt lørdag ettermiddag. Han er naturligvis veldig lettet over det, sier mannens forsvarer, advokat Eva-Marie Stryker, til kanalen.

Spesialenheten begjærte mannen varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud og isolasjon. Grunnen til dette var at Kripos, som bistår Spesialenheten, hadde behov for tid til å sikre informasjon fra mannens kontoer på sosiale medier, i hovedsak Snapchat. Kripos har beslaglagt to mobiltelefoner og en iPad fra siktede.

– Vi har nå fått sikret all nødvendig informasjon, og det gikk raskere enn forventet. Det er derfor ikke lenger grunnlag for å holde ham fengslet, sier etterforskningsleder Wold til TV 2.

Nekter straffskyld

Siktede erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld. Stryker sier at hennes klient ikke kjenner seg igjen i Spesialenhetens angivelse av at han skal ha begått noe straffbart.

– Han mener at forholdene som inngår i det faktiske grunnlaget, er noe han har gjort på sin fritid og ikke har noen ting med hans virke som polititjenestemann å gjøre. Dette er helt av privat karakter og har ingenting med hans jobb å gjøre, sier hun.

(©NTB)