9. juli 2019 15:53

Rosenborg skal bryne seg på verdens nest mest suksessrike ligalag

Linfield er ett seriemesterskap unna å tangere Rangers’ verdensrekord på 54 ligatitler. Onsdag kommer Rosenborg på besøk i mesterligakvalifiseringen.

Erik Horneland og Rosenborg har hatt en tøff sesong og ligger midt på tabellen etter 14 serierunder.

De seiersvante trønderne håper derimot å bite godt fra seg i Europa i år. Første steg på veien til gruppespill i mesterligaen er nordirske Linfield. Hornelands disipliner kan vente seg et fysisk tøft oppgjør på Windsor Park onsdag kveld.

– Jeg tror ikke det blir en krig. Jeg håper at vi kan få et såpass høyt tempo på ballen og bevegelsene våre at vi kan spille bra i lengderetningen, sånn at de får litt å jobbe med, sier Horneland til Adresseavisen.

Horneland har tatt ut 19 mann i troppen. Samuel Adegbenro er friskmeldt og med. Både Yann-Erik de Lanlay og Pål-André Helland er med i troppen etter at begge måtte stå over mot Ranheim.

Mikael Tørset Johnsen og Erik Botheim har reist på samling med G19-landslaget, mens Niklas Bendtner er utelatt.

– Et godt lag

Den pressede treneren er tydelig på at Linfield må slås. Likevel er seier ikke gitt på forhånd. I fjor tapte Molde bortekampen mot nordirske Glenavon før de vant stort i returoppgjøret.

Linfield-manager David Healy tror på tøff motstand fra den norske storklubben.

– Jeg tror Rosenborg har slitt litt i ligaen deres, og de gjør ofte få endringer på laget, men det er et godt lag. Hvis vi blir passive og spiller ustrukturert, er Rosenborg gode nok til å bryte oss ned, uttaler Healy til klubbens nettsted.

– Det blir en tøff kamp. Vi tror ikke noe annet. De slo Ajax ut for to år siden kun måneder etter at Ajax møtte Manchester United i europaligafinalen, så vi må prestere vårt beste. Det er en vanskelig motstander og et godt lag, men vi kan bare gjøre jobben vår og se hvor det tar oss, sier forsvarsspiller Jimmy Callacher.

Best i Nord-Irland

Nordirene har vunnet hele 53 ligatitler, men har slitt i Europa. Klubben spilte riktignok kvartfinale i europacupen i 1966/67 etter seier mot Vålerenga i åttedelsfinalen, men har de siste årene ikke kommet lenger enn andre kvalifiseringsrunde i mesterligaen.

Linfield og Rosenborg har møttes i europacupkvalifisering i 1986 og mesterligakvalifisering i 2010. Trønderne gikk seirende ut av begge oppgjørene med henholdsvis 2-1 og 2-0 sammenlagt.

Rosenborg har deltatt i gruppespillet i europaligaen de to siste sesongene.

(©NTB)